В новините
 
21.02.2008 04:44   Новината е видяна 10886 пъти
Бургас през сезона на мъглите, то всичко го пишело, ама некой требе да чете

Финансирането на проекти, свързани с Пряка демокрация е стара идея и реална възможност. Хем осигурява работни места и дава информация на социолозите, хем се усвояват пари, които ЕС и без друго ни дължи. Четенето и търсенето на информация не е силна страна на новопроизведените симпатяги политици. Малките сладки доносници, които те използват четат повече местни клюки и измислици, публикувани в сайтове като този, на който случайно сте попаднали, и то най-вече публикуваното в смешната категория Дезинформация. В същото време сериозни четива като споразумения, публикувани 1:1 в интернет остават незабелязани, а може би в тях има прекалено много чужди и сложни думи.

В Бургас сезонът на мъглите се превърна в Сезон на референдумите.

След местния референдум за петролопровода БУРГАС-АЛЕКСАНДРОПУЛУС, на който Уви! 50000 души се оказахме глупаци, за референдум. но вече национален, се забориха депутатът Румен Ангелов и Панайот Рейзи, кмет на Созопол. Идеята изглежда адекватна и информирана, особено на фона на преразказите от страна на Министри и крупни Политици.

Четем в сайта на Златомира Мострова, че и Ивайло Дражев предлага референдум.

Лидерът на ПП „Роден край” Ивайло Дражев ще входира искане до областния управител за насрочване на референдум в Бургас, съобщава Дарик радио на информационният си сайт. То се основава на чл. 22 от Закона за допитвания до народа, въз основа на който Л.Пантелеев може да насрочи ново допитване. Ще се потърси мнението на бургазлии за замърсителите на града и за увеличените данъци и такси, което според Дражев са основните проблеми на бургазлии, а не петролопровода Бургас - Александруполис. При евентуален референдум ще се отговаря с „ДА” и „НЕ” на въпросите - 1. Одобрявате ли спирането на всички инсталации и производства в „Кроношпан” и Нефтохим, както и налагането на жестоки екологични такси на самите търговски дружества? 2. Одобрявате ли увеличението на местните данъци и такси? "Готови сме да приложим многобройни доказателства, лабораторни анализи и изследвания, потвърждаващи замърсяването на въздуха и околната среда в Общината. А увеличението на местните данъци и такси е абсолютно неадекватно и непочиващо на никаква икономическа логика" сe казва в искането до областния управител.

И така ...

 

Няколко дефиниции, открити в Интернет:

Непосредствената демокрация (пряката демокрация) е форма на политическа организация на обществото, при която основните решения се приемат/прилагат непосредственно от гражданите; пряко осъществяване на властта на народа в общонационален/общонароден и местен мащаб, различни форми за приемане на решения от самото население от обществен и местен характер.

Референдумът (или плебисцит) е пряко гласуване, при което цялото население на дадена държава с право на гласуване трябва да одобри или отхвърли дадено предложение. То може да бъде нова конституция, конституционна промяна, закон, отзоваване на избран служител или определено правителствено решение. Референдумът е форма на пряка демокрация. Има 2 вида: задължителен референдум и факултативен референдум.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |