В новините
 
30.10.2007 05:39   Новината е видяна 6014 пъти
Созопол прави стъпки към превръщане на туризма в целогодишен

В община Созопол ще бъде изградена единна информационна система, в която собствениците на семейни хотели и частни квартири ще предлагат базата си.
За следващото лято ще бъде готов нов туристически информационен център. Той се изгражда на мястото на бившата сграда на общината на ул. "Аполония".
Подобен център, който да обслужва местните предприемачи - хотелиери, ресторантьори, наемодатели, превозвачи и аниматори, ще има и в Черноморец. Общински специалисти преговарят с Фондация "Аполония" за възобновяване на Зимните празници на изкуствата "Аполония". Това е една от стъпките към превръщане на туризма от сезонен в целогодишен.

До идното лято се очаква да бъде извършена сериозна работа по отношение на инфраструктурата в общината. Предстои изграждането на електрическа подстанция и отреждане на терен за нова, изграждане на съоръжения за отвеждане на отпадните води до пречиствателната станция.
За един от най-новите квартали - "Мисари", ще бъде изградена цялостна инфраструктура - канализация, водоснабдяване, електрификация, осветление и кабелизация.

В проект са изграждането на аквапарк и тенис корт, както и нови пешеходни подходи, осигуряващи достъп на гражданите до морето в местността Буджака.

Общината предвижда на туристически борси и изложения атрактивно да бъде представян пълният пакет туристически услуги в Созопол и селата Индже войвода, Вършило и Росен, обясниха от общинската администрация.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |