В новините
 
14.08.2007 08:24   Новината е видяна 5424 пъти
Софтуерно сътрудничество между българи и американци подпомага изследванията на рака при деца

Metamatics и Онтотекст подписаха споразумение за сътрудничество

Ан Арбор, Мичиган, Съединените Щати, Metamatics, LLC и Онтотекст, бизнес-звено на Сирма Груп АД, подписаха споразумение за сътрудничество по три проекта свързани с био-информатиката в академични и болнични сектори, включително текущи начинания с детската болница в Синсинати и Университета в Мичиган.

Според договора, Онтотекст ще предостави две свои софтуерни технологии: платформата KIM (семантичен анализ, извличане на данни и търсене в текст) и OWLIM (семантично хранилище, специализирана база данни, създадена да обработва милиарди факти и термини). Всеобхватността на семантичното хранилище ще позволява на KIM платформата да анализира големи обеми от неструктурирани данни и да създава връзки между тях и огромните бази данни.

Metamatics от своя страна, ще интегрира и оперира с технологиите на Онтотекст за анализиране на текст с медицинско съдържание, като крайната цел е да идентифицира критичните термини и връзките им с научната литература, да ги направи достъпни за всички специализирани крайни потребители.

Metamatics се свързаха с нас, след представянето ни на престижните международни конференции “WWW2007” и “SemTech2007 в Канада и  САЩ, сподели Атанас Киряков, ръководител на Онтотекст. След усилени преговори през месеците юни и юли сега вече имаме подписано споразумение, с което партньорите ни имат право да използват две наши технологии (KIM и OWLIM) за три конкретни техни проекта, единият от които е свързан с детската болница в Синсинати. Те ще се опитат да направят анализ на медицински статии и на данни от изследвания, да подпомогнат изследванията на рака при деца.... 

При подписването на споразумението, Питър Дрейслър, президент на Metamatics, изрази своето задоволство и огромни очаквания от това полезно сътрудничество.  Софтуерът на Онтотекст, каза Дрейслър, предоставя големи възможности за семантично анотиране с впечатляваща ефективност върху данни с огромен мащаб. Metamatics прилага анализ на текст главно в контексти, където възможността да се свържат извлечените термини към контролирани речници е критична. Ние сме ентусиазирани за комбинацията между продуктите на Онтотекст и специализираната експертиза на Metamatics и внедряването им в софтуер свързан с ”науките за живота” (медицина, биология, фармацевтика, и др.)

За Metamatics, LLC
Metamatics е софтуерна компания, специализирана в технологии и услуги, които подпомагат работата на изследователите в „науките за живота”.  Metamatics, LLC (http://www.metamaticsllc.com/)  има офиси в Ан Арбор, Мичиган, където компанията поддържа ефективни партньорства с няколко лаборатории за био- и медицинска информатика в Университета в Мичиган, както и с някои големи фармацевтични фирми. 





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |