В новините
 
28.03.2024 16:22
Традиции и обичаи
 
 
29.11.2010
Пети Медиен панаир Професия: Новинар
Медиен панаир “Журналисти по теория, журналисти на практика” ще се случи за пета поредна година от 29 ноември до 3 декември 2010 година. Основна тема на тазгодишното събитие във ФЖМК е “Професия: Новинар”. Едно събитие, за което вярваме, че няма нужда от подробни обяснения, защото за своите 5 издания успя да се утвърди като едно от важните и значими събития за медийния бранш, за Факултета, но най-вече за самите студенти, бъдещите... професионални комуникатори. Защото Медийният панаир е мястото на изключително важната среща между двете неделими части на журналистическата професия – теорията и практиката. В организацията на Медийния панаир всяка година включваме разнообразни формати – представяния на книги и документални филми, студентски изложби, отворени дискусии на актуални медийни и обществени теми, научни конференции и най-популярната част сред студентите – представянията на медиите. Форумът традиционно ще се проведе в сградата на Факултета по журналистика и масова комуникация на Софийския университет “Св. Климент Охридски”, а организатори на проявата са Фондация “За ново партньорство в журналистиката” и PRoPR Агенция. В тазгодишния юбилеен панаир имаме много нови формати, изненади и специални гости. Официалният старт на петия Медиен панаир ще бъде даден с дискусията "Професия: Новинар". Очакваме ви точно в 11.00 в зала 13 на ФЖМК.
23.11.2010
Св. Николаевски православни образователни четения
На 3 и 4 декември 2010 година, в зала № 3 на Гарнизонния клуб – Бургас, ще се проведат Деветите юбилейни национални „Св. Николаевски православни образователни четения“ с международно участие, организирани от Православен енорийски център към катедрален храм „Св. Св. Кирил и Методий”. Четенията се провеждат ежегодно по идея на отец Захарий Дечев. В програмата са включени пленарни доклади на проф. д.п.н. Клавдия Сапунджиева от СУ „Св. Климент Охридски” ФНПП и проф. д.б.н. Румен Ваташки от ШУ „Епископ Константин Преславски”, ще бъдат представени и научни съобщения от членове на експедиция „Близнак 2010“ – младите православни краеведи - ученици от различни буртаски училища, разработки на представители на различни български университети, учени и общественици.
02.11.2010
Откриват паметника на поетесата Петя Дубарова
Броени дни остават до откриването на паметника на Петя Дубарова в Морската градина на Бургас. Мястото, което е отредено за поставяне на монумента, е алеята на която се намира и паметникът на бургаския поет Христо Фотев, до „бялата чешма”. Дългоочакваното събитие е насрочено за 5 ноември /петък/ от 16.30 часа, когато е и началото на музикално-поетичния спектакъл, посветен на младата поетеса. В програмата ще прозвучат стихотворения и песни по стихове на Петя Дубарова, изпълнени от актрисата Юлияна Султанова и Ваня Костова, песни на бардовете Иван Ненков и Георги Богданов и стихотворение на бургаската поетеса Венда Райкова, посветени на Петя. Освен това ще бъдат прожектирани и автентични кадри от българския игрален филм на режисьора Георги Дюлгеров „Трампа” от 1978 г., в който участва и Петя Дубарова.
30.10.2010
31 Октомври - Ден на Черно море
Обявен през 1996 г. в Истанбул, Турция, на срещата на министрите на околната среда на България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна. Целта е да се привлече вниманието на обществеността върху усилията за спасяването на Черно море. Международният ден на Черно море 31 октомври 2010 г. отбелязва годишнината от подписването през 1996 г. на Стратегическия план за действие за възстановяване и опазване на Черно море. Документът очертава рамката на сътрудничество между черноморските държави по отношение състоянието и бъдещето на Черно море и региона. Отчитайки сериозното влошаване на екологичното здраве на Черно море, шестте държави — България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна — подписват през април 1992 г. в Букурещ Конвенцията за опазване на Черно море от замърсяване (Букурещката конвенция), която представлява правна и дипломатическа платформа за съвместни действия.
26.10.2010
Димитровден
На този ден именници са Димитър, Димитрина, Димитричка, Драгана, Мита, Митка, Митко, Митьо, Димо, Дима, Димка. Народният култ към Свети Димитър го представя като по-голям брат на Свети Георги. Пък според народните предания от този ден започва зимния период. Свети великомъченик Димитрий Солунски Чудотворец е роден в Солун през 3 век. Неговият баща бил управител на града, а по религиозни убеждения - християнин. Когато родителите на Димитрий умират, император Максимиан го назначава на висок военен пост със заповедта да преследва християните. Покръстеният като дете Димитрий обаче ги покровителствал и започнал да насърчава разпространението на Христовата вяра. Максимиан поискал от Димитрий да се откаже от вярата си, но никакви увещанията не помогнали. Димитрий бил хвърлен в тъмница, а прочутият борец Лий предизвикал на борба осъдените християни и ги убивал, като ги хвърлял в пропаст върху копия, забити с острието нагоре. Оръженосецът на Димитрий, Нестор, изпросил разрешение от господаря си да премери сили с Лий и успял да го победи, хвърляйки го в пропастта. Затова по нареждане на императора Нестор бил обезглавен, а Димитрий - прободен с копие в 306 го
 
 
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |