В новините
 
24.02.2005 07:27   Новината е видяна 4511 пъти
Програмата за изпитите след 7 и 8 клас е готова
Необичайно рано за създадената традиция Министерството на образованието и науката разпрати вече учебно-изпитните програми за конкурсните изпити за прием след завършен VII и VIII клас. Това споде­лиха директори на учи­лища в Бургас. Както през миналата година, така и през 2005 учени­ците със завършен VII и VIII клас ще се състеза­ват чрез писмен изпит и тест по български език и литература и матема­тика. Кандидатите по из­куствата и спорта ще по­лагат изпит - тест. Седмокласниците ще полагат конкурсен из­пит по български език и литература - писмен,под формата на съчинение-разсъждение по проб­лем от изучавано от тях произведение от задъл­жителното учебно съ­държание. То включва авторите Любен Каравелов, Христо Ботев, Иван Вазов, Алеко Константинов, Елин Пелин и Йордан Йовков. Писменият изпит е 3 часа. Тестът по български език и литература с продължителност 3 часа ще съдържа 30 задачи по бъл­гарски език и литерату­ра и 15 задачи по мате­матика. Писменият изпит по математика също ще бъ­де в рамките на 3 часа с по две задачи: едната по алгебра, втората по геометрия. Всяка зада­ча ще съдържа по 2 подусловия, които могат да бъдат зависими или не­зависими.
Конкурсният изпит -тест за профилите "Из­куства" и "Спорт", ще се полага от учениците в рамките на 2 часа, като задачите са разпреде­лени така: 30 задачи по български език и 15 за­дачи по математика. При осмокласниците конкурсният изпит по български език и лите­ратура също трае 3 аст­рономически часа.То­ва е"Интерпретативно съчинение" по проблем от изучени автори. 8 са авторите - Николай Хай­тов, Ивайло Петров, Димчо Дебелянов, Ели­савета Багряна,Христо Смирненски, Никола Вапцаров, Емилиян Станев и Павел Вежинов. Конкурсният изпит по математика за приема не на ученици след за вършено основно образование в професио­налните гимназии и про­фесионални училища V, паралелки за професи­онално образование, или професионално обу­чение, в СОУ и гимнази­ите е в рамките на 3 астрономически часа. Кон­курсният изпит се със­тои в решаването на 2 задачи /алгебрична и ге­ометрична/ с по 2 подусловия, които могат да бъдат зависими или не­зависими. Навременната публи­кация на програмата за конкурсните изпити ще даде възможност на се­дмокласниците и осмо­класниците отрано да се подготвят за голямото състезание, смятат ди­ректори и учители.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |