В новините
 
30.03.2005 10:55   Новината е видяна 5420 пъти
Организацията на пазара на мляко, месо, плодове и зеленчуци обсъдиха в Айтос
„Обща организация на пазара на мляко и млечни продукти, месо, пресни и преработени плодове и зеленчуци” беше темата на срещата-дискусия, която се проведе в Центъра за услуги и информация на гражданите в Айтос. На нея присъстваха 60 човека от община Айтос. Срещата беше организирана от Центъра за Европейска интеграция в общината. Проблемите на производителите на мляко, млечни продукти, месо, плодове и зеленчуци обсъждаха експертите от Дирекция „Интеграционна политика” в Министерството на земеделието и горите Елица Здравкова и Васил Живков.
Г-ца Здравкова разясни особеностите на пазара на мляко и млечни продукти в ЕС и квотите, които ще бъдат отпуснати на България. Тя обясни и какво представлява националната квота от 1 април следващата година, както и какво означават термините „директни плащания” и „търговия с трети страни”.
Г-н Живков обясни на участниците в срещата какво представляват маркетинговите стандарти за качество, какви ще бъдат критериите за признаване на производителите на зеленчуци на пазара на ЕС. За да могат да продават пордукцията си в страните, членки на съюза, селските стопани трябва да реализират 1000 тона продукция или на стойност 100 хил. евро и да обработват 1000 декара земя. За плодовете е необходимо да се произведе 600 тона продукция, също на стойност 100 хил. евро и да се обработват 1 500 дка земи.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |