В новините
 
11.02.2005 17:27   Новината е видяна 2726 пъти
Няма да плащаме загубите на ВиК
С голямо мнозинство парламентът одобри ветото на президента Георги Първанов върху Закона за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, наложено в края на януари тази година, предаде БНР.

Президентът Първанов оспорва само една разпоредба за регулиране на водоснабдителните и канализационните услуги, с която се предвижда загубите на вода над 25% да се начисляват в цената на водната услуга и да са за сметка на потребителите.

Според държавния глава така се дава възможност на ВиК-дружествата да злоупотребяват с монополното си положение и те няма да имат стимул да развиват инвестиционната си дейност и да намаляват загубите на вода.

Депутатите от всички парламентарни групи, както и комисията по околната среда и водите уважиха мотивите на президента и са единодушни, че загубите на вода над 25% трябва да останат както и досега за сметка на ВиК дружествата, докато бъдат разработени нови подзаконови актове.






Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |