В новините
 
14.12.2004 23:47   Новината е видяна 8988 пъти
Пускат домейните .mobi и .jobs
Агенцията за контрол на интернет ICANN даде предварителното си съгласие за въвеждането на нови домейни от най-високо ниво, които имат за цел да улеснят предоставянето на мобилни услуги и информация за свободни работни места.
Спонсориран от водещите компании за производство на мобилни телефони и компютърни технологии, сред които "Нокиа", "Майкрософт" и "T-Mobile", новият домейн ".mobi" би разграничил уебсайтовете и другите услуги, които са специално проектирани за работа в ограничената среда на мобилните телефони, с малък размер на екрана и лимит за обем информация.

Например Microsoft.mobi ще съдържа по-малки снимки или по-малко графики в сравнение с главния корпоративен сайт Microsoft.com.

Домейнът ".jobs", от своя страна, е предназначен за директорите по човешки ресурси.

Чрез него фирмите могат да публикуват обявите си за работа на свой отделен сайт от типа "компания.jobs", вместо да карат търсещите ги да минават през главния корпоративен сайт.

През октомври ICANN даде предварителното си съгласие за въвеждането на домейните ".post" за пощенските услуги и ".travel" за туристически услуги.

Одобрението означава, че ICANN ще започне преговори с кандидатите за четирите домейна за бъдещото им създаване и управление.

Този процес може да продължи няколко месеца, а представители на агенцията предупредиха, че няма гаранция дали домейните наистина ще влязат в употреба.

Одобрение чакат още шест предложения за домейни от най-високо ниво, сред които ".asia" и ".xxx".

От ICANN не обявиха кога ще вземат решение за тях.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |