В новините
 
17.02.2011 00:40   Новината е видяна 13609 пъти
Илчо Дуганов се прости с политическите постове

Не ще да чуе за състезание с Димитър Николов наесен


Някогашното най-остро и надеждно оръжие на Симеон Сакскобургготски в правенето на избори – Илчо Дуганов, вече е един скромен бизнесмен, който се интересува само от случващото се в собствената му фирма „Портойл“. След повече от година отсъствие от светската и обществена сцена на Бургас, Дуганов се появи на публично място днес в зала „Компас“. По-“печените“ репортери го съзряха на най-задния ред, между колцина пенсионери, докарани незнайно откъде, за да създават впечатление за масовка по време на пресконференция на лидерката на НДСВ Христина Христова. Бившата социална министърка направи днес в Бургас компетентна дисекция на управлението на ГЕРБ, след което заедно с областния лидер на жълтите Стефан Кенов декларира, че са подготвени както за президентските, така и за местните избори. Кандидатите и за двата вота били ясни, но  засега щели да ги пазят в тайна.

Сигурно е, че адвокат Кенов ще е кандидат за кмет на община Карнобат, където понастоящем живее. Кенов е известен с това, че едва 26-годишен стана зам.областен управител. Той наследи на високия държавен пост съпартиеца си Илчо Дуганов, който изкара половин година в неплатен отпуск по простата причина, че не се погаждаше с коалиционния областен управител от БСП Любомир Пантелеев. А после замина директно за жълтата централа в София, където се нареди мвого близко до самия цар. Впрочем бившият депутат Дуганов бе ценен в НДСВ, защото владее в съвършенство организирането на избиратели от низшите обществени слоеве за пряко участие в даден вот или като дисциплинирано присъствие на политическо събитие. За никого в региона не е тайна, че способностите му да „увлече“ на важни предизборни прояви цветнокожо население от всички гета в Бургаско са просто виртуозни. Основно заради тези му качества, Дуганов бе привлечен като член на Политическия съвет на НДСВ.

„Аз все още съм в този съвет и съм запазил влиянието си горе, но в никакъв случай не ме спрягайте като кандидат за кмет – гледам си бизнеса и толкова. Имаме и други личности за кметове“, каза Дуганов, но самият той не си повярва на думите, защото около него нямаше нито една разпознаваема физиономия, която хората бихма могли да подкрепят наесен.

Дуганов е близък приятел на настоящия кмет от ГЕРБ Димитър Николов. Двамата, през пролетта на 2006 г., спретнаха огромния протест на шофьорите срещу уличните дупки по разбитите Йоанови пътища. Илчо бе и човекът, който даде съвет на Николов да се търси взаимодействие с тогавашния кмет на София Бойко Борисов, който пък тъкмо бе основал гражданската структура ГЕРБ. Така Дуганов уреди срещата на Николов в кабинета на Борисов, след което шефът на шоколадовата фабрика „Победа“ поведе местната организация на ГЕРБ, а след това и самия град като кмет. Дуганов бе загърбен от ГЕРБ и забравен.





Ключови думи: НДСВ, Христина Христова, Стефан Кенов, Симеон Сакскобургготски,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |