В новините
 
16.12.2010 09:33   Новината е видяна 8504 пъти
Надежда Нейнски алармира за рисковете пред демокрацията в бившите комунистически държави

На откриването на редовната пленарна сесия на Европейския парламент в Страсбург Надежда Нейнски говори за рисковете пред демокрацията в бившите комунистически държави.

Тя цитира думите на председателя на ЕК Барозу, който преди дни предупреди за "надигаща се вълна от популизъм и национализъм" в Европа. Барозу призова политическите лидери да се борят с "манипулацията със страховете на хората и неразумните аргументи", които според него подхранват популизма в много страни.

Надежда Нейнски подчерта, че “В бившите комунистически държави повече от всякъде другаде европейските лидери трябва да бъдат безкомпромисни към всеки опит да се нарушава правото на частна собственост. Такъв например е частичната национализация на личните вноски на професионалните пенсионни фондове в България и прехвърлянето им към държавно-обществено осигуряване”.

"Европа трябва да бъде бдителна за правото на хората на свободен избор и да не допусне неговото ограничаване в каквато и да било форма”, добави тя.

Накрая Надежда Нейнски призова “европейските лидери да бъдат безкомпромисни срещу опитите за манипулация на общественото мнение, срещу масовото използване на специални разузнавателни средства и официалното оповестяване на секретна информация с цел упражняване на натиск върху хора и нарушаване на човешки права”.





Ключови думи: Надежда Нейнски, комунистически, лидери,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |