В новините
 
30.11.2010 07:09   Новината е видяна 8447 пъти
Бургас грабна приза за най-добре развиващ се туристически град

Бургас спечели грамота за най-ползотворно сътрудничество в областта на туризма за 2010 година, – съобщиха от община Бургас. Престижното признание бе присъдено от с Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).

„Това е четвърта поредна награда, която Бургас получава само за един месец”, заяви зам.-кметът Красимир Стойчев по време на пресконференция в Община Бургас по повод полученото отличие.

Полученото отличие е резултат от усилията, които са положени през годината за развитие на туризма в града. Само за 2010 г. легловата база е увеличена с 321 легла, благодарение на което в момента Бургас разполага с общо 4696 места за нощувка. Ръстът на туристите за тази година също се е увеличил с около 10 %, като най-много са били посетителите от Израел и Русия.

За първите 9 месеца на 2010 г. събраната туристическа такса е в размер на 390 000 лева, което е с 75 000 лева повече в сравнение със същият период на миналата година. С тези средствата ще бъде продължено изграждането на атрактивно нощно осветление на сградите, както и поставянето на информационни табели с карта и пътеводител на ключови места в Бургас и входните и изходни пунктове на града. За последните 3 години броят на хотелите, регистрирани на територията на община Бургас е скочил от 14 на 39.

Важни причини за наградата също са изградените вече наблюдателници за орнитоложки туризъм и фестивалите, организирани в града, които привличат все повече туристи всяка година.

 





Ключови думи: Бургас, туризъм, община,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |