В новините
 
21.10.2010 08:36   Новината е видяна 5799 пъти
БЪЛГАРИН Е ИЗБРАН ЗА ВИЦЕПРЕЗИДЕНТ НА РАБОТОДАТЕЛСКАТА ГРУПА В ЕВРОПЕЙСКИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ И СОЦИАЛЕН КОМИТЕТ
Милена Ангелова, главен секретар на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ),  е избрана за вицепрезидент на Групата на работодателите   на Европейския икономически и социален комитет (ЕИСК) и бе избрана отново за член на Бюрото на ЕИСК – органът, който ръководи политически дейността на Комитета.
ЕИСК е консултативен орган, който предоставя официална възможност на представителите на социалните партньори и на гражданското общество в ЕС - организации на работодателите и на работниците и служителите и на неправителствени организации, да изразят своето мнение по основни въпроси в ЕС.  
 Групата на работодателите ,  в която членуват 111 представители на бизнеса от индустрията, търговията, услугите и земеделието от 27-те държави членки на Европейския Съюз, играе ключова роля за създаването на благоприятна бизнес среда в общото европейско икономическо пространство.
Г-жа Ангелова ще отговаря за стратегията на Групата на работодателите и за връзките с Европейския център на работодателите и предприятията, предоставящи услуги от общ интерес (CEEP). Подобна позиция дава възможност за пряко представяне на българската позиция при формирането на политики на европейско равнище по важни въпроси като повишаване на конкурентоспособността, подобряване на бизнес климата, Европа 2020.   

Ключови думи: Милена Ангелова, Асоциация на индустриалния капитал в България, АИКБ, Група на работодателите,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |