В новините
 
07.10.2010 07:39   Новината е видяна 6061 пъти
Държавният бюджет за 2011 г. да се преразгледа внимателно.
Държавният бюджет за следващата година трябва да се преразгледа много внимателно, препоръча БСК по време на среща с Парламентарната група на Синята коалиция. Камарата беше представлявана на срещата от своя председател Божидар Данев и от Григор Димитров – главен директор „Осигурителни отношения”.
С планираните промени в Кодекса за социално осигуряване, както и с идеята на премиера Борисов да се увеличат с 3 на сто осигурителните вноски за пенсия, бизнесът ще бъде принуден да влезе в сивата икономика, заяви Божидар Данев пред съпредседателите на Синята коалиция Мартин Димитров и Иван Костов. В срещата участваха и народни представители от Парламентарната група, които членуват в здравната, социалната и бюджетната комисия на Народното събрание.
За увеличение на приходната част на бюджета БСК предложи спешно да се разреши проблема с продажбата на националната квота за емисии на парникови газове по Протокола от Киото. Според Божидар Данев има инвеститорски интерес за подобна продажба, но администрацията бави процеса.
Според председателя на БСК, три са сериозните предизвикателства пред Бюджет `2011: с планираните промени ще се увеличи сивият сектор, част от администрацията ще продължи да е неефективна, а в бюджета има нарочно подценени приходи, за да се обявява висока събираемост.
Пред народните представители от „Синята коалиция“ Божидар Данев подчерта, че подкрепя намерението на правителството да вземе заем от 2,5 милиарда лева, но предупреди, че бизнесът няма да се съгласи тези средства да бъдат инвестирани в потребление и социални плащания. Председателят на БСК подчерта, че заемът трябва да се изразходва за инвестиции и развитие на икономиката.
От своя страна, съпредседателят на „Синята коалиция“ Мартин Димитров заяви, че напълно споделя притесненията на работодателите за нарастването на сивата икономика, както и възможността през 2011 година в бюджета да има по-малко приходи. Той допълни, че парламентарната група е удовлетворена от представянето на предложенията на БСК по бюджетите на Националната здравноосигурителна каса, както и принципната позиция за гарантирането на финансова устойчивост и стабилност на пенсионната система.





Ключови думи: Божидар Данев, Синята коалиция,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |