В новините
 
13.09.2010 12:39   Новината е видяна 5858 пъти
Последните сметки на ТЕЦ Бургас- отново най-ниските в страната
В Бургас абонатите на топлофикация отново плащат най-ниските сметки за топла вода в страната. За месец август 21 792 домакинства дължат на производителя на топлоенергия суми до 30 лева. Това са 76,7 % от всички абонати на ТЕЦ Бургас.

За сравнение делът на най-ниските сметки спрямо същия период на миналата година е намалял само с един процент. През август 2009 г. сметки до 30 лева са дължали 77,7%. При 12 % официална инфлация за година, цените на Топлофикация се задържат непроменени.

Сметки от порядъка 30 до 60 лв. за август имат 18% от клиентите на компанията или 5 136 домакинства. Едва 1078 абоната на дружеството ще трябва да платят за топла вода до 90 лв. или това са 3.8% от всички клиенти на ТЕЦ Бургас.

Системата за когенерация /инсталацията за комбинирано производство на топло и електро енергия/, която действа ефективно вече няколко години е основната причина бургаското предприятие да поддържа едни от най-ниските цени в страната. Затова и последното поскъпване на газа не се отрази на цената на парното и топлата вода в морския град. При средно увеличение около 12% за всички ТЕЦ-ове в България, цената на ТЕЦ Бургас остана непроменена - 67.34 лв. МWH.






Ключови думи: Бургас, сметки, топла вода, ТЕЦ Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |