В новините
 
08.09.2010 15:54   Новината е видяна 4469 пъти
Инвестициите във ваканционни имоти намалели 20 пъти
60% от новопостроените ваканционни имоти през 2008 г. и 2009 г. стоят непродадени

Пазарът на ваканционни имоти е най-засегнат от кризата у нас. За втората половина на 2010 година чуждестранните инвестиции в сектора възлизат на 35 млн. евро. В сравнение със същия период на 2007 г. инвестициите са намалели 20 пъти. Данните съобщиха от "Фиабци България" - местния клон на Световната федерация за недвижими имоти Fiabci. По данни на БНБ чуждестранните инвестиции преди 3 години у нас в сегмента са били 700 млн. евро. От началото на годината е отчетен спад на предприемаческата активност, замразяване на голяма част от строежите и спад на цените.
"Фиабци България" отчита още, че по неофициални данни 60% от новопостроените ваканционни имоти през 2008 и 2009 г. стоят непродадени.
Лошата инфраструктура, забавянето на строежа на магистралите "Тракия" и "Струма" са основните причини за отлива на инвеститори в имотния пазар у нас, смятат от федерацията.
Към момента потенциални купувачи на ваканционни имоти са представители от Англия, Ирландия, Скандинавските страни и Русия. Именно върху руския пазар са се съсредоточили от "Фиабци България". Целта на българския клон на световната федерация е да представя обекти, които смята, че ще са привлекателни за руския пазар в сегментите на луксозните имоти, жилищни имоти с разнообразни ценови диапазони, както и обекти по Черноморието и други курорти. Между 10 и 17 септември "Фиабци България" ще организира специални презентации и бизнес турове за руските инвеститори по Северното Черноморие.




Ключови думи: ваканционни имоти, инвестиции, Фиабци България, Световна федерация за недвижими имоти,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |