В новините
 
07.09.2010 08:19   Новината е видяна 4464 пъти
45% спад в строителството заради кризата
35%-45% е спадът в строителството в Бургаски регион в резултат на кризата. Това каза в интервю за „Фокус” председателят на Бургаската търговско – промишлена палата Цанко Иванов. Този спад е дал отражение и върху търговията със строителни материали.
По думите му ще има известно съживяване в края на лятото и през есента. Според него обаче това, което е било в сферата на строителството у нас и в частност по морето, никога няма да се върне.
Лошото според него е, че този строителен потенциал не се използва за изграждане на нов облик на градовете, за нови съвършени жилища, за инфраструктура, за пречиствателни станции, пътища – не само магистрали, но и междуселски пътища.
„Знаете, че една голяма част от българското население не живее в добри жилища. Ето в тази посока този строителен потенциал може да бъде използван”, обясни Иванов.
По отношение на туризма се наблюдава ръст в рамките на 10%-12%. „Но аз дълбоко се съмнявам, че приходите ще бъдат по-големи от миналата година, тъй като числеността не се определя по брой дни, които туристът прекарва на морето, а по численост на дошли тук. Общо взето наблюдавам и мои близки и познати – почивките им се свеждат до седмица. Малко хора могат да си позволят по-дълга почивка”, посочи още Иванов.

http://www.nessebarmedia.com/news.php?cat_id=1&id=1188





Ключови думи: строителството, Burgas, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |