В новините
 
31.08.2010 07:57   Новината е видяна 7611 пъти
Елица и Стунджи откриха „Аполония“

Елица и Стунджи, най-изявените наши перкусионисти, откриха миналата вечер Празниците на изкуствата „Аполония“ с взривяващи изпълнения в препълнения Амфитеатър на Созопол.  
Двамата музиканти получиха наградата „Аполон Токсофорос" и така се вписаха в историята на фестивала като първия дует, сдобил се с такова отличие.
Фондация “Аполония“ присъжда тази награда ог 1999 г. за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето й зад граница. Статуетката е римска реплика от ІІ - ІІІ в. на оригинал от ІV в. преди Христа. Копието е изработено от Петър Кръстев и е дарено на фондацията от международна фондация „Антична Европа“.
На откриването Елица и Стунджи свириха заедно с пианиста Марио Григоров и басиста Веселин Веселинов-Еко.
Фестивалът се провежда за 26-и път, програмата ще продължи до 5 септември. В тазгодишният афиш са включени премиери на книги - всяка вечер от 18 часа в Художествената галерия, концерти и театрални постановки, кино. Проявите са близо 60.
Традиционните сцени, където публиката може да се срещне с любимото си изкуство, са познати - читалище "Отец Паисий", Археологическият музей, Художествената галерия, амфитеатър "Аполония" и нощният джаз- клуб ОББ.
За пръв път тази година към празниците се присъединява и идеята за „Филм и психоанализа“. Тридневният форум, от 3 до 5 септември, с участието на кинаджии и психоаналитици от България, Германия и Англия ще върви в зала „Лазур“.

http://factor-bs.com/news-16475.html





Ключови думи: Елица и Стунджи, Празниците на изкуствата, Аполония, Созопол,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |