В новините
 
27.08.2010 08:02   Новината е видяна 5036 пъти
Нова изложба на Есенния панаир

Нова изложба стартира на тазгодишното издание на Международния технически панаир, което ще се проведе от 27.09. до 02.10. в Пловдив. ИНТЕРМИН ЕКСПО за първи път ще покаже развитието на минната индустрия. Организатори на проявата са  Международен панаир Пловдив и Българската минно-геоложка камара.

На изложбата ще се представят техника и оборудване за добив на подземни богатства, за геологопроучвателния сектор и за минно строителство. Ще участват фирми доставчици на техника, оборудване, резервни части, материали, софтуер, работно облекло и лични предпазни средства.

ИНТЕРМИН ЕКСПО влиза в календара на Международен панаир Пловдив заради огромното значение, което имат суровините в икономиката на Европейския съюз. Сектори като строителството, химическата, автомобилната, космическата индустрия и машиностроенето, които формират около 1 324 млрд. евро добавена стойност и осигуряват заетост на приблизително 30 млн. души в Европа, са зависими от достъпа до суровини, посочват от Българската минно-геоложка камара. У нас тази индустрия  формира  5% от БВП, осигурява директна заетост на 30 000 души, а чрез свързани отрасли – на 120 000 души, добавят от там.

Заради голямото значение на отрасъла в съвременната икономика, паралелно с ИНТЕРМИН ЕКСПО ще се проведе и  Международна конференция „Устойчиво развитие на минната индустрия в Централна и Източна Европа”. Форумът, който ще се състои на 27 и 28 септември, е организиран от  Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, Европейската асоциация на минната промишленост, металните руди и промишлените материали (ЕВРОМИН), Българската минно-геоложка камара. Съорганизатори са Международен панаир Пловдив, министерствата на екологията и на регионалното развитие,  Българската агенция за инвестиции, парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм, Българската стопанска камара и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България.

Участие в конференцията ще вземат д-р Корина Хебестрайт, директор на ЕВРОМИН, Брайън Рикетс, генерален секретар на Европейската асоциация за въглища и лигнити, представители на  институции в Централна и Източна Европа, минни компании от региона. Ще бъдат обсъдени актуални теми в бранша, насочени към европейските практики в добивната промишленост, инвестициите, взаимодействието между минната индустрия и публичната власт и други проблеми на отрасъла. 





Ключови думи: ИНТЕРМИН, ЕКСПО, Международен панаир, Пловдив,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |