В новините
 
26.08.2010 11:44   Новината е видяна 4169 пъти
Само една бургаска фирма ще произвежда засега по новия стандарт
Само една бургаска фирма е закупила документи за новия стандарт “Стара планина”, съобщи вчера д-р Димитър Германов, директор на Районната ветеринарномедицинска служба/РВМС/ - Бургас. Тя е “Чикънгруп”, но все още не е организирала производството си. Други заявки засега няма от областта.
До момента по бургаските магазини не са забелязани продукти “Стара планина”, стана ясно след репортерска проверка. Когато се появят новите колбаси и кайми, инспекторите на ДВСК-Бургас ще започнат проверки дали продуктите отговарят на стандарта, обясни д-р Германов. Стоката ще си пристига с необходимите документи за произход и сертификати, а ветеринарните инспектори ще вземат проби от тях и ще ги изпращат за изследване в лицензираните лаборатории. Глобата при първо нарушение е 5000 лева, а при повторна грешка се отнема лицензът за марката.
Кайма по утвърден стандарт „Стара планина“ ще струва около 7-8 лв., а килограм кренвирши ще се продава за близо 10 лева. Това коментира пък генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба д-р Йордан Войнов.
Според него не се очаква драстично поскъпване на месните продукти, произведени по стандарта. „Цената на кренвиршите ще е докъм 10 лв., което мисля, че е нормално. При кренвирши, които бяха 6-7 лв., дори 8 лв., сега тези, които са 8-10 лв., мисля, че не е драстична разликата. Виждаме сериозен интерес както от страна на потребителите, така и от страна на месопреработвателите да работят по тези утвърдени стандарти“, коментира д-р Войнов.
До момента 23 производители са регистрирани да произвеждат месни продукти по старата рецепта.


http://factor-bs.com/news-16415.html




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |