В новините
 
19.08.2010 09:00   Новината е видяна 5890 пъти
Откриват нови музейни експозиции в Малко Търново
Нови музейни експозиции откриват в Попикономовата къща в Малко Търново. Събитието е част от традиционните културни празници на китното странджанско градче, които стартират на 23 август с нестинарски игри.
По време на едноседмичните тържества жителите и гостите ще имат отново възможност да участват в разнообразни по жанр и съдържание прояви, чиято цел е да бъдат част от глобалната културна политика на общината.
Културният афиш включва премиера на филма „Джон Лоутън представя община Малко Търново”, публичен показ на книги и предмети, дарени от семейството на видния български политик и държавник Станко Тодоров, детски карнавален спектакъл, вечер на старата градска песен с участието на състави от Малко Търново и селата Граматиково и Звездец. Мотото на фолклорния концерт, в който отново ще звучат странджански народни песни, е „На хорището”. По традиция празниците ще завършат с традиционния панаир в местността Църногорово.
В рамките на празниците отново оживява 12-ият Международен пленер по живопис „Странджанска палитра”, чието начало е поставено през 1999 г.  Целта му е да популяризира чрез оригиналните творби на художниците  уникалната странджанска природа, архитектурно-исторически забележителности, бит и духовност на Странджанския край.
От 23 август до 2 септември в региона ще творят художници от Украйна и България, които и във време на криза ще докажат, че културният обмен е възможен. До момента в отделните издания са участвали художници от Украйна, Сърбия, Гърция, Турция, Румъния, Македония, Унгария, Русия, Албания, Черна гора, Франция, Армения, Хърватия, Австрия, Италия и България.


Автор: Даниела ХРИСТОВА
http://factor-bs.com/news-16302.html





Ключови думи: музейни експозиции, Попикономовата къща, Малко Търново, културни празници, нестинарски игри,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |