В новините
 
06.08.2010 15:26   Новината е видяна 4004 пъти
Специализирано звено ще координира изграждането на Национална мрежа и Информационна система за оценка на компетенциите на работната сила
В рамките на проект „Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони”, изпълняван от Българската стопанска камара – съюз на българския бизнес по ОП „РЧР”, бе създадено Звено за оценка на компетенциите на работната сила (ЗОК).
Основен акцент в работата на новата структура е поставен върху извършването на експертизи и анализи, свързани с управлението на компетенциите на работната сила; създаването на организационна и технологична инфраструктура за развитие и оценка на компетенциите в българската индустрия, в контекста на бързо променящите се технологии.
ЗОК осъществява координация и контрол между отделните дейности по проекта с цел постигане на завършен резултат при необходимото качество на междинните и крайни продукти.
В рамките на проекта се предвижда ЗОК да прерасне в Национален център за оценка на компетенциите, за целите на който ще бъде изградена Националната референтна мрежа от секторни консултативни съвети и регионални центрове за оценка на компетенциите.
Сред основните задачи на Звеното е да подпомага методически експертните екипи и оценителите и да координира провеждането на множеството обучения и дискусионни форуми, предвидени по проекта. След предстоящото създаване на Национален съвет за оценка на компетенциите и секторни съвети, като част от Националната референтна мрежа, ЗОК ще поеме и дейностите по тяхното информационно и методологическо осигуряване.
ЗОК отговаря и за  събирането и публикуването на информация за нормативни изисквания, стандарти, добри практики, чужд опит и инструменти за оценяване на компетенциите на работната сила. Това ще става в специално създадения за целта информационен портал www.competencemap.bg. Към него ще бъде интегрирана и Информационна система за оценка на компетенциите, която е крайна цел на осъществявания от БСК проект.

Ключови думи: Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони, Звено за оценка на компетенциите на работната сила,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |