В новините
 
10.12.2009 07:35   Новината е видяна 11512 пъти
изложба на гоблени

Изложба на гоблени събра днес в сградата на Областна администрация, на по чаша вино, известни дами - представители на администрацията и културни институции от Бургас. Сред тях бяха Генералния консул на Република Турция г-жа Сибел Еркан, придружена от майка си, директорите на Регионална библиотека „Пейо Яворов”, Бургаски регионален музей, галеристки, както и представителки на женски сдружения и медии.

В изложбата са включени двадесет и пет уникални шедьовъра, изработени с много любов, старание и труд от „златните ръце на айтозлийки”.

  „Естетиката, приятелството и добрите събития трябва да присъстват по-често в живота ни. Благодаря на жените от Айтос за красотата, която ни дариха, предоставяйки  за месец сръчно избродираните гоблени. Искрено се надявах да може да закупим някой от тях, защото наистина са прекрасни, но за съжаление те са частица от личния живот на авторките им и не се продават. Изложбата от гоблени гостува за първи път извън Айтос и затова тя е специална за нас”, откри събитието Златина Дукова.

От  името на Областния  управител, тя подари на айтозлийки икона на Св. Николай Чудотворец – пазител на гр. Бургас

„С  днешното мероприятие  жените на Айтос искаме да поздравим дамите от Бургас, да им припомним  красивите български  традиции, защото всеки  гоблен съхранява  в себе си личната  история и живот  на автора си”, обърна се към присъстващите Лидия Хараламбова – организатор и участник в изложбата.

В знак на благодарност към зам.-областния  управител, тя подари на Областна администрация  Бургас, икона на Св. Богородица осветена в айтоска църква специално за мероприятието.
 




Ключови думи: Областна администрация, Бургас, Златина Дукова, изложба, гоблени,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |