В новините
 
23.11.2009 07:23   Новината е видяна 5907 пъти
Община Бургас организира научна конференция за детското възпитание
Община Бургас организира научна конференция с международно участие, на тема „Предучилищното детство и отговорностите на съвременното общество”. Тя е посветена на празника на града Никулден и ще се проведе в дните от 25 до 27 ноември 2009 г. в сградата на Бургаски свободен университет, под патронажа на Йорданка Фандъкова - министър на образованието и науката.

С доклади и изказвания в конференцията ще вземат участие утвърдени университетски преподаватели и специалисти в областта на предучилищното възпитание от страната и чужбина. Сред тях са доц. д-р Елена Ривина - Център „Предучилищно възпитание” - Москва, проф. д-р Снежана Мирасчиева -Университет „Гоце Делчев” - Щип, доц. дпн. Христо Кючуков от Нитра - Словакия, доц. д-р Камелия Галчева - ПУ „Паисий Хилендарски”, докторанти, директори и преподаватели от детски заведения.

Четенията ще се осъществят в три научни секции в рамките на два дни - 25-26 ноември. Ще бъдат разисквани проблемите на държавната политика и образователна стратегия в системата на предучилищното възпитание, квалификацията на педагогическите кадри, традициите и новаторството в предучилищното образование и възпитание.

Като съпровождащи конференцията събития са предвидени два концерта с участието на възпитаници на бургаски детски заведения. Те ще се проведат в залата на Дом на културата „Лукойл” и в храм „Св. Св. Кирил и Методий” - Бургас. Пред гостите и участниците в конференцията ще бъдат демонстрирани открити занятия в три детски заведения, на тема: „Религиозното възпитание в предучилищна възраст”, „Театърът като арттерапия”, „Развитие на речта - български език”.




Ключови думи: конференцията, преподаватели, предучилищно възпитание, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |