В новините
 
09.09.2009 06:50   Новината е видяна 6941 пъти
Вивиана Асса разкри сурови истини за знакови убийства в България на премиерата на „Любовни убийства”

Вивиана Асса разкри сурови истини за знакови убийствав България на премиерата на „Любовни убийства”
Още преди официалното  представяне на книгата  нейният тираж беше изчерпан
Вивиана Асса разкри сурови истини за знакови убийства в България на премиерата на „Любовни убийства” .

     „Любовни убийства” поднася на читателите 36 спиращи дъха журналистически разследвания за най-ужасяващите криминални истории за убийства от любов и ревност, потресли българското общество през последните 15 години.

      Книжарницата  беше пълна, може би защото повечето от героите на книгата са от  Бургас и техните зловещи истории, многократно разтърсваха като във филмов трилър черноморския град.

     „Реших  да стана криминален репортер, защото винаги ме е вълнувала по-сенчестата част от живота. Ние си мислим, че лошите неща се случват само на другите хора, но те могат да се случат на всеки. Разбира се не от всеки става убиец. В тази книга съм се опитала да дам отговор на редица въпроси. Задавала съм ги на самите престъпници и заедно сме търсили отговора за причините. Убедена съм, че за тези неща трябва да се пише. Това не е жълтения, това е част от живота ни”, каза при представянето на дебютната си книга авторката Вивиана Асса. Тя допълни, че е предпочела да направи премиера на книгата си в Бургас, защото това е нейният роден град.

     Вивиана Асса благодари на държавните институции за дадената й възможност да интервюира престъпниците. Тези срещи и разговори са оставили дълбока следа в нейното съзнание,  дали са й безценни житейски уроци.

     Вивиана Асса е родена в Бургас. Завършила  е Българска филология в СУ „Климент Охридски”. През последните 20 години работи в „Ние жените”  като редактор и зам. главен редактор. Сътрудничила е на списанията „Септември”,  „Български месечник”,  „Море”, както и на вестниците „Поглед”, „Стандарт”, „Труд”, „Дневник” и други. Има награда за разказ в литературния конкурс, организиран от Форума на жените от Средиземноморието със седалище в Марсилия, 2002 г., публикуван в сп. „Съвременник”.
Известният  български адвокат Хари Хараламбиев, зам. председател на ВАС, който е  и консултант на книгата казва:
"Любовни  убийства" е написана с изпепеляващо вдъхновение, с кръвта на думите. Всяка страница е рана и страдание. Редят се истории - брутални и невъзможни за възприемане. Авторката несъмнено притежава таланта да ни направи съпричастни към участта на героите. В книгата съжителстват любов и изневери, надежди и разочарования. И който се докосне до текстовете й, ще се срещне със сурови, не гримирани истини и разтърсващи изповеди”.




Ключови думи: Вивиана Асса, Любовни убийства, книга, премиера, бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |