В новините
 
02.09.2009 10:33   Новината е видяна 10149 пъти
Технологията, ключ към превръщане на европейските въглища в по-чиста енергия

GE Energy представя стратегия  за по-чисти въглищни технологии по време на Coal-Gen Europe 2009
Катовице, Полша --1 септември 2009 г. – За да отговори на енергийните и екологични предизвикателства, Европа продължава да търси по-чисти решения за използване на един от най-разпространените енергийни източници – въглищата. Полша, която играе централна роля за задоволяване на европейските енергийни нужди от въглища е домакин на Coal-Gen Europe 2009, специализирано търговско изложение, което днес отваря врати в Катовице. По време на Coal Gen-Europe, GE Energy ще представи опита и разработките си в сферата на някои от най-ключовите технологии, които са от огромно значение за бъдещето на индустрията.
Полша е осмият по големина производител и износител на въглища в света. Енергийната система на страната е най-голямата в Централна и Източна Европа по отношение на инсталирани мощности. Освен това въглищата продължават да бъдат доминиращият горивен източник за производство на електроенергия, даващ 90% от цялата електроенергия, произвеждана в Полша - най-високият процент в Европейския съюз.
„Въглищата продължават  да играят основна роля в осигуряването  на надеждна и достъпна електроенергия, както в Полша, така и в цяла Европа. GE Energy е решена да предоставя на клиентите си технологични решения, които превръщат този изобилен горивен източник в по-чист и ценово ефективен източник на енергия”, заяви Род Кристи, Президент на GE Energy за Централна и Източна Европа, Русия и ОНД.
От 1992 г. насам GE е сред водещите мултинацонални компании, опериращи на полска територия, като днес в страната работят 10 000 души в компанията. Полша е и дом на Центъра по инженерен дизайн (ЦИД) на GE, един от глобалните технологични центрове на компанията. ЦИД е създаден през 2000 г. въз основа на Споразумение за инженерно сътрудничество между GE и Варшавския авиационен институт. В момента в ЦИД работят 800 души, които подпомагат множество дейности на GE, включително на GE Energy.
На Coal-Gen Europe 2009 GE представя два технически доклада: „Премахване на селена в отпадните води от процеса на десулфуризация на каменовъгления дим чрез използване на биотехнологията ABMet на GE” от Жан-Люк Буе, мениджър горивни технологии за Европа, Близкия изток и Африка в подразделението GE Water във Франция; и „Посрещане на предизвикателството за декарбонизация на горивата с помоща на турбините на синтетичен газ” от Боб Джоунс, старши продуктов мениджър за синтетично-газовите турбини на GE Energy. 
Също така GE ще демонстрира експертния си опит в няколко, жизненоважни за бъдещия успех на индустрията, въглищните технологии, като: 
Производство  на енергия от минен  газ на мястото на образуването му. Все повече от действащите мини в Полша и други източноевропейски страни стават увеличават ефективността си, и едновременно с това намаляват въздействието си върху околната среда, включително това от изпускане на , богати на метан, газови емисии. Чрез оползотворяването на минния газ на мястото на образуването му като „безплатен” горивен източник, сертифицираните по ecomagination газови двигатели Jenbacher на GE произвеждат ценово ефективна електрическа и топлинна енергия, за нуждите на минните работи, , както и за износ към местната електроенергийна и топлоенергийна системи. 
 
От април 2008 г. една от когенерационните системи Jenbacher JMS 612 на GE използва отделяния при добива на антрацитни въглища газ метан, за да генерира 1,8 мегавата електроенергия и 1,8 мегавата топлоенергия в полската мина Бориня, разположена на 300 км югозападно от столицата Варшава. Преди това собственикът на Бориня е употребявал малка част от минния газ, като чрез изгарянето му са били захранвани бойлерни инсталации за отопление, а остатъкът от газа е отивал в атмосферата. След внедряването на когенерационната система Jenbacher на GE сега мината улавя и оползотворява по-големи количества метан за комбинирано производство на енергия, в съответствие с целите на ЕС за енергийна ефективност. 
Технология  за производство на електроенергия чрез Интегриран цикъл комбиниран с газификация (IGCC). GE е лидер в развитието на технологията IGCC с възможност за улавяне на въглеродните емисии за съхраняването им или за употребата им в подобряване на добива на петрол. Сертифицираната по ecomagination технология IGCC прави възможно използването на големи количества въглища за генериране на електроенергия при по-ниски емисии в сравнение с традиционната технология на базата на пулверизирани въглища. 
В рамките на ЕС, Полша има най-висок дял на електроенергия, произведена от въглища, което означава, че страната е и с най-голям потенциал за внедряване на технологии, подпомагащи улавянето и съхраняването на въглероден двуокис. През 2006 г. GE основа своя Европейски център по качество при добива на енергия от въглища / Център за инженерен дизайн във Варшава, за да положи основите на една по-широка употреба на технологията IGCC в Полша и в целия Европейски съюз.

Парни турбини: С набор от повече от 6,300 инсталирани и такива за които е сключен договор за изработка парни турбини, GE е световен лидер в проектирането, развитието и приложението на технологиите на парни турбини. Парните турбини на GE могат да бъдат открити практически във всякакви видове електроцентрали – в използващите изкопаеми горива, в тези с комбиниран цикъл, в прилагащите IGCC, в интегрираните водни електроцентрали, в индустриалните, нефтохимическите и ядрените електроцентрали на планетата.
 

Връзката  между енергията  и водата / Системи за регенериране и пречистване на вода: Цяла Европа се нуждае спешно от значителни инфраструктурни инвестиции за намаляване на екологичния ефект от използването на огромни водни ресурси при производството на електроенергия с цел подпомагане на устойчив икономически растеж. В рамките на ЕС делът на потребяваната вода за нуждите на енергопроизводство е 44% от общото потребление на вода
 

Сертифицираните по ecomagination системи за свръхчиста регенерация и обработка на водата на GE помагат на операторите на електроцентрали сериозно да намалят потреблението на вода и да се съобразят с все по-строгите регулаторни изисквания за качеството на въздуха, като в същото време увеличат своята производителност. Третирането на водата и всички подобни услуги, осигурявани от GE, се грижат за това да се контролират отделянето на течни и твърди отпадъци при изгарянето на въглища, като в същото време се увеличава ефективността от използването на този горивен ресурс.


Енергийни услуги: Операторите на електроцентрали непрекъснато търсят начини да оптимизират съществуващите си инсталирани мощности и да си осигурят по-голяма ефективност, особено във времена на икономически предизвикателства. GE предлага широка гама от иновативни решения, подпомагащи жизнения цикъл на даден продукт, с цел подобряване на експлоатацията, управление на разходите и повишаване на производителността. Например GE сътрудничи с операторите на въглищни топлоелектроцентрали като им предлага оборудване за парни турбини, с което се увеличава значително както ефективността, така и производителността на генериращите мощности. Сред предлаганите решения са пакета „Ниско налягане” (Low Pressure), както и парогенераторната технология „Компактен пакет” (Dense Pack).
 

За GE Energy

GE Energy (www.ge.com/energy) е един от водещите световни  доставчици на технологии за  производство и доставка на електроенергия. Приходите на компанията през 2008 г. достигнаха 29,3 млрд. долара. Базирана в Атланта, Джорджия, GE Energy оперира във всички сфери на енергийната индустрия, в т.ч. производството на енергия от въглища, нефт, природен газ и ядрено гориво, както и от възобновяеми източници, като вода, вятър, слънце и биогаз, и други алтернативни горива. Огромен брой продукти на GE Energy са сертифицирани по ecomagination – корпоративна инициатива на GE за внедряване на пазара на нови технологии, чиято цел е да помогне на клиентите си да се справят с предизвикателствата по опазването на околната среда.


За GE

GE е диверсифицирана  глобална инфраструктурна, финансова  и медийна компания, чиято основна  задача е да се справя с  ключови за съвременния свят нужди. От енергия, вода, транспорт и здравеопазване, до достъп до пари и информация, GE обслужва свои клиенти в повече от 100 държави, а за компанията в световен мащаб работят над 300 000 души. За повече информация, посетете уеб сайта на корпорацията, на адрес http://www.ge.com. Мотото на GE е „Въображението в действие” (Imagination at Work).





Ключови думи: енергийни,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |