В новините
 
18.08.2009 09:43   Новината е видяна 3588 пъти
Втора победа на волята и мъжеството за „Черноморец - Бургас”

Футболистите  на „Черноморец - Бургас” се поздравиха с втора поредна победа от началото на първенството в „А” група. С 2:1 на стадион „Лазур” беше подчинен отборът на „Локомотив” /Пд/. Трите точки бяха извоювани със завидна воля и мъжество, с каквито „акулите” се наложиха и над „Черно море” със същия резултат в 1-вия кръг от шампионата.

     В герой за победата над пловдивчани  с двата си гола се превърна Мишел Платини. Още в 1-вата минута той затрудни максимално вратаря Акалски, който отби удара му с глава със сетни усилия в корнер. След четвърт час игра обаче бразилецът беше безмилостен и се разписа  ефектно с пета след центриране на Гонзалес. „Акулите” продължиха да притискат противника, чийто страж спаси опасни изстрели на Фернандес и Марсио. В 38-ата минута Платини отново порази мрежата, но попадението не беше зачетено заради спорна засада. Малко преди почивката Фернандес направи невероятен пропуск.

     През  второто полувреме гостите от „Локомотив” успяха да изравнят в 57-ата минута чрез Евертон Джилио от пряк свободен удар, отсъден за доста  дискусионно нарушение. „Акулите”  реагираха като ужилени и упражниха  тотален натиск. В 65-ата минута резервата  Матиас Мориц се измъкна зад защитата, ала стреля неточно от чиста позиция. Пак германецът беше на косъм от гола в други две ситуации. Седем минути преди края усилията на черноморци получиха логична материализация. Йохен Зайц центрира перфектно от десния фланг и Платини продължи пътя на топката с глава към мрежата – 2:1!

     Близо 5 000 зрители приветстваха втората поредна победа на „Черноморец”, който е един от трите отбора с пълен актив от 6 точки във временното класиране. Другите два пълни отличници са ЦСКА и „Левски”.

        В следващия, 3-и, кръг от шампионата на „А” група възпитанците на мениджъра Красимир Балъков гостуват на „Берое” в Стара Загора. Мачът е на 21 август /петък/ от 18 ч.




Ключови думи: победа, Локомотив, гол, Акулите,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |