В новините
 
07.01.2000 09:03   Новината е видяна 2571 пъти
Стачката на данъчните
"Стачка" нарекоха протестните си действия данъкоплатците, които търгуват на сергии в Бургас. Освен срещу касовите апарати, те протестират и срещу абсурдната процедура по регистриране на последните.
   Направете следния опит: купете си "мобилен" касов апарат; попълнете прилежно всички документи, които фирмата-доставчик Ви е дала; обяснете, че нямата офис, а извършвате услуги и обикаляте клиенти, на които издавате фактури (това е необходимо, заради задължителното поле "наименование на обект"); отидете в данъчното; пожелайте да регистрирате апарата.
    Казват Ви, че тези молби са стари - има нов образец ( и ви дават ксерокопие на образеца, който вие току-що сте връчили, но намален на 90% - само като размер); дава Ви се съвет (безплатен) да попълните тази "бланка" и да я донесете по някое време. След 3 минути се връщате с готови документи. На бюрото вече е друг човек, който още веднъж оглежда документите, вписва в тетрадка нещо (до него има прясно доставена машина (компютър) IBM), дава ви един хартиен отрязък с номер и зелен печат и Ви казва: "Сега ще чакате. Колегите ще дойдат някога и ще пуснат апарата" /цитатът е точен/.
   След тази гавра и Вие започвате да се гаврите: изобщо не казвате, че носите апарата, който е с размер на калкулатор и всъщност е една много елегантна вещ. Той се събира в личната Ви чантичка. Нека да дойдат в крайна сметка, за това им плащат от удържаните от Вас данъци. След това обаче отново ви застрелват: дава Ви се безценната информация, , че след като (ако) те дойдат - 14 дни трябва да правите нещо и да лепите нещо в най-грозната тетрадка, която сте виждали. Тази т.нар. касова книга е от 180 листа и Вие сте я надписали, номерирали и прошнуровали, но никой не благоволява да я подпечата. След тези 14 дни после пак трябвало да отидете при тях - не става ясно за какво /поне на Ва вече Ви е станало толкова смешно, че ако зададете още един въпрос и ще прихнете/. Не забравяйте на излизане да питате дали все пак може да се използува апарата. Тогава вече оркестърът свири туш - отговорът няма да Ви го дадем, за да е веселбата пълна. (движи се около "ами както решите" :))).
   Постойте известно време в коридора и забележете суматохата в данъчното - на 1 минута врата се отваря и затваря - суматохата е пълна - ЗЗ ТОП (замислени и забързани търпеливо обслужващ персонал) щъка насам-натам.
    Радва Ви единствено видът на две чакащи момчета тип "мутра" на съседната опашка. Тяхното търпение е почти на изчерпване. Единственото, кото Ви хрумва в този момент за тях е "Загубеняци!".
В коридора едва се раминавате с останалите от натрупаните тридесетина "прани"(празни) кашона от компютри IBM. Радвайте се - те са Ваши (купени с пари от Вашите данъци). Същата фирма доставя и касови апарати.






Ключови думи: данъкоплатци, касов апарат,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |