В новините
 
04.08.2009 05:53   Новината е видяна 5355 пъти
Използвайте лятото, за да подпомогнете бизнеса си

Ако дейността  на дадена компания не е свързана с  обслужване на ваканционни обекти или произвеждане на летни стоки, то лятото е сезонът на по-малко работа, по-малко обаждания от клиенти и поръчки, по-малко приходи. Въпреки това, според специалистите предприемчивите бизнесмени могат да се възползват от спокойствието на летния сезон и да намерят добър начин да подпомогнат бизнеса си.

Корпоративните  консултанти от Capital Partners също съветват клиентите си да не се поддават на лятната бизнес-меланхолия. Според тях най-добре е мениджърите да се насочат към дейности, които изискват по-малко усилия и свободно време, с което не са разполагали през активния сезон. На първо място техният съвет е компаниите да преразгледат пазарното си присъствие, да преосмислят бизнес-практиките си и да преценят дали не е възможна промяна в бизнес-стратегията им за по-добри резултати. Лятото е подходящо и да се обърне внимание на проекти, които са отлагани и поради липсата на време. Тези идеи може да са свързани с оптимизиране на работата, навлизане в нови сегменти на пазара и дори стимулиране на служителите. Във време на криза, в каквато се намира България сега, подобно алтернативно мислене често се оказва печеливш метод за справяне с трудната икономическа обстановка.

Друго, което препоръчват специалистите  от Capital Partners е да се използва по-свободното лятно време за друг тип комуникация – тази в интернет пространството. Електронните пощи е позната система за поддържане на контакти. Това, което може да бъде подобрено е да се актуализира базата данни от клиенти и потенциални такива. Полезно би било да се започне изпращане на електронни писма до избрани получатели, които в по-забързаното ежедневие на активния сезон нямат време да прегледат предложенията. Блоговете, различните социални мрежи, специализираните интернет-страници са алтернативните начини за интернет-комуникацията. От Capital Partners съветват повечето свободно време да се използва, за да бъдат опознати тези канали, с цел да се прилагат при стартирането на бъдеща маркетингова програма.

Подновяването на връзката с контрагенти, с които отдавна не сте имали контакт, е още един съвет от Capital Partners. Това е добра възможност за неформален разговор с партньори, за обяд или вечеря на открито.

Наемането на стажанти е най-подходящо именно през летния сезон. Те са идеални за подготвянето на нова стратегия, за промяна в пазарното присъствие и визия. Никога не е твърде късно да се намерят добри стажанти, млади и изпълнени с ентусиазъм и идеи хора. Също така, те могат да заместят част от персонала, докато той е в традиционната си лятна почивка. 


Каквито и действия за оптимизиране на дейността  си да предприемат мениджърите, от Capital Partners съветват, те да не забравят своята собствена почивка. Тя ще им помогне да се отърсят от психическото и физическо натоварване на работното ежедневие, което ще бъде предпоставка за по-голяма креативност и нови идеи през активния сезон.





Ключови думи: клиенти, специалисти, capital partners, съвет, оптимизиране,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |