В новините
 
24.07.2009 06:10   Новината е видяна 6519 пъти
Напускат ДПС в очакване на Ружди Хасан

Общинският съветник Байчо Байчев излезе от групата на Доган, местният парламент още без шеф

Общинският съветник Байчо Байчев напусна групата на ДПС в Айтос, която е най-многочислена в местния парламент там с писмено заявление, оповестено на сесия вчера. В документа Байчев не е посочил мотиви за решението си. На въпрос дали ще се присъедини към някоя друга политическа сила той отговори, че остава независим. „Имам сериозно заболяване и предвид здравословното ми състояние искам да не бъда в група. Желая да се чувствам по-спокоен, да няма партиен натиск, оказван върху мен“, каза Байчев, въпреки че отрече да му е било налагано как да гласува в местния праламент от страна на ръководството на ДПС.
В Айтос коментират обаче, че поведението на общинския съветник е провокирано от очакваното завръщане на местния лидер на ДПС Ружди Хасан, който беше зам. областен управител, докато на власт беше тройната коалиция. В политическите среди в града упорито се говори, че след отпадането на ДПС от държавното управление Ружди Хасан се готви да влезе в местната власт или в качеството си на общински съветник или дори на зам.-кмет. Самият той е на 19-о място в листата, с която партията участва на местните избори преди 2 години, а ДПС има в момента 12 общински съветници. Това означава, че 6 от настоящите представители на партията на Доган трябва да напуснат местата си в местния парламент, за да може лидерът им да влезе уютно там. Предполага се, че именно заради риска да бъде притиснат, за да излезе доброволно от Общинския съвет в полза на Хасан, Байчев напусна групата, с което елиминира възможността партийното ръководство да му диктува действията.
„Не, нямам никакви амбиции да влизам в местната власт в Айтос. Какво ли не се говори за мен в момента, но нямам никакви адмирации към това. След като напусна областна управа, смятам да си почина няколко месеца. Ще продължа да се занимавам с политика, тъй като съм общински лидер на ДПС. Запознат съм с решението на Байчев да напусне групата. Той не ни е казал мотиви. Желая му попътен вятър“, каза Ружди Хасан вчера. Докато заемаше кабинета на зам. областен управител, той бе сочен като един от ключовите фактори, които оказваха влияние върху решенията, вземани от местната власт в Айтос.
Същевременно пък местният парламент отново остана без председател, след като на вчерашното заседение не се появи предложение кой да заеме поста. От БСП настояват председателят да бъде от ГЕРБ, от партията на Бойко Борисов пък са категорични,че няма да издигнат свой кандидат, след като лидерът на формацията Даниел Орлов бе отстранен от мястото на общинар № 1 преди месеци. Вчера за пореден път сесията бе водена от доскорошния заместник на Орлов – Андрей Андреев оп БСП, който видимо няма нищо против да заема поста.
Вчера за първи път от месеци сесията в Айтос не се превърна в бойно поле между основните враждуващи групи на ГЕРБ и на БСП и ДПС. Съветниците гласуваха да се отдадат под наем паркоместа от общински паркинги и синя зона с тръжна цена от 25 лева на месец за едно място. Досега общинските съветници имаха прието решение за провеждане на търг с цена 50 лева на месец, но само 2 фирми са закупили тръжна документация, след което и те не се явили на наддаването. „С намалянето на цената бихме предизвикали интереса на частния бизнес“, мотивира новото предложение кметът Евгени Врабчев.

вестник Фактор





Ключови думи: съветник, Байчо Байчев, парламент, Айтос, лидер, Ружди Хасан, областен управител,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |