В новините
 
03.07.2009 06:42   Новината е видяна 10262 пъти
ЗЕЛЕНИТЕ РАЗИГРАВАТ ПОЛИТИЧЕСКИ БОУЛИНГ В БУРГАС

“Зелените”  зарадваха  деца и възрастни минувачи по централните бургаски улици с  игра на политически боулинг, в която желаещите можеха да катурнат с помощта на зелена топка  някоя или всички кегли на управляващите партии.  “Зелените” не се коалираха с нито една партия нито на евроизборите, нито за предстоящите парламентарни избори. Отсъствието на опитни и “паралии” – партньори в техния лагер разбира се ще намали допълнително шансовете им за успех. “Зелените” държаха да участват напълно самостоятелно в изборите. Създадени от граждански протестни движения и с нито един агент на ДС сред своите кандидати, те се считат за различни от съществуващите партии. Те твърдят, че нито една от старите партии не заслужава тяхното доверие. Затова и един от слоуганите на тяхната кампания е “ да сложим точка” – разбира се зелена точка – на сегашното управление”. Според техния мажоритарен кандидат в Бургас Даниела Божинова (между другото единствената жена – мажоритарен кандидат в Бургас) управляващите БСП, НДСВ и ДПС са виновници за съсипването на българската природа и е нагло да се кичат със зелени лозунги в настоящата кампания. Тези партии ограбиха българското горско богатство чрез замени на гори и бетонираха българското крайбрежие и планини. А преди да си отидат, се опитаха да бетонират и своите позиции във властта чрез въвеждане на имуществен ценз за участие в избори  и настъпление срещу правото на референдум на гражданите.

Що се отнася до опозиционните партии, макар да се чувстват близки до сините, зелените гледат с подозрение на тях, тъй като СДС беше машата в Парламента за вдигане на депозита за участие в  изборите, с което беше подложен крак на новата партия на природозащитниците.

Същевременно  “Зелените” заявяват, че са отворени за  партниране, но изключително на основата на каузи. Ако например Атака  продължи да атакува  петролопровода Бургас- Александруполис, зелените в  Бургас не виждат причина да не си взаимодействат с тази партия по този проблем.

“Зелените”  ще търсят съюзници за промяна на законодателството  за пряко участие на гражданите в  управлението предвид това, че прякото  вземане на решение от избирателите, било то чрез референдуми или други форми, трябва да бъде основна посока за промяна на българския политически модел.




Ключови думи: Зелените, зелена, партия, партии, мажоритарен кандидат, Бургас,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |