В новините
 
01.07.2009 16:24   Новината е видяна 6273 пъти
Община Несебър няма да спира плащането на тока на Слънчев бряг - Изток

Община Несебър няма да прекрати плащането на електричеството на Слънчев бряг - Изток. Това обяви кметът на Несебър Николай Димитров на специална пресконференция в морския град. Той подчерта, че решението да не се прекратява издръжката на осветлението в тази зона на курорта е продиктувано от желанието на общината да създаде условия за всички, обвързали прехраната или бизнеса си със Слънчев бряг, да работят нормално. По този начин се подпомагат не само местните граждани, но и целия туристически бранш. Николай Димитров уточни, че общинското ръководство не е заплашено от санкции при евентуално решение за спиране на тока. Договорът със „Слънчев бряг” АД, който е до края на месец октомври, предвижда възможност за едностранно прекратяване след 10-дневно писмено предизвестие до другата страна. „Не договорът ни спира да прекратим плащанията, а добрата ни воля да не позволим провал на Лято 2009”, каза кметът на Несебър. 

     При разговори в началото на активния сезон с Министерството на икономиката и Съюза на собствениците в Слънчев бряг, Община Несебър се съгласи да плаща авансово електроснабдяването в Слънчев бряг - Изток, като прие предложението да поеме цялостната грижа за инфраструктурата срещу ангажимента тя да бъде прехвърлена на общината в края на сезона. 

     Кметът на Несебър днес още веднъж подчерта, че общината е изкуствено замесена в конфликта за инфраструктурата. Той призова държавата да не показва безсилие и да намери решение на проблема със стопанисването на алеите и улиците на курорта, защото той ще стои със същата сила и следващия сезон. Димитров беше категоричен, че общината няма да се ангажира и догодина със същите разходи.

     Нелепи са и твърденията, че веднъж попаднали в ръцете на общината, улиците и тази зона ще бъдат продадени от общинската управа, каза още Николай Димитров. Ако действително се стигне до усвояването на инфраструктурата на Слънчев бряг, то тя автоматично става публична общинска собственост и като такава не може да бъде продавана и заменяна, според разпоредбите на Закона за Устройство на Териториите /ЗУТ/. Освен това Община Несебър няма никакъв интерес и желание да придобива инфраструктурата на к.к.Слънчев бряг, тъй като тя носи само допълнителни огромни излишни разходи. Всички общински ангажименти по проблема, са изцяло израз на добра воля, с цел да се помогне на туризма и хилядите работещи в комплекса, чийто поминък зависи от този бранш.

     По другия наболял проблем – теренът от 23 дка в Стария град на „Феста Холдинг”, кметът съобщи, че в най-скоро време предстои сесия на Общинския съвет на Несебър, на която да бъде обсъдено последното развитие на въпроса. Във вторник стана ясно, че „Феста Холдинг” АД се отказва от преговорите за замяна с друг терен от 11 дка в новия Несебър, заради негативната кампания на активисти на партия ДЕЛА около проекта. Компанията е изпратила официална нотариална покана до Община Несебър за незабавно встъпване в собственост на терена на историческия полуостров. „Феста Холдинг” изисква също и плащане на неустойки за неползване на площта в размер на над 2  млн. лв. 

     Така, за съжаление, заради користни политически лъжи, се провали единственият вариант за спасяване на Стария Несебър от мащабно разкопаване и строителство, който защитава обществения интерес.




Ключови думи: Община, Несебър, Слънчев бряг, Николай Димитров,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |