В новините
 
19.06.2009 08:59   Новината е видяна 5532 пъти
Спецкомисия от Несебър започва тежки преговори за Делфинариума

Общинските съветници в Несебър уважиха искането на кмета Николай Димитров и гласуваха на редовна сесия днес сумата от 30 000 лв за 13 допълнително командировани пожарникари за летния туристически сезон.Тя ще бъде осигурена от ” Други дейности по вътрешна сигурност” на общинския бюджет.Съветниците одобриха и искането на кмета за 10 000 лв на Зонално жандармерийско подразделение-Бургас за закупуване на гориво.Отпуснати бяха 20 000 лв за изработка на иконостас на църквата “Света Троица” в Паницово и още 20 000 лв за ремонтно-възстановителни работи на църковния храм в Кошарица.По предложение на кмета се гласува за домуване на кораби да се заплаща годишна такса,както следва: за кораби до 7,5 м-60 лв,до 12 м.-165 лв,над 12 м.-320 лв.За приставане на кораби таксите стават съответно: до 7,5 м.-10 лв,до 12 м.-30 лв,над 12 м.-50 лв.

Съветниците обаче се противопоставиха на предложението на кмета за промяна месечните такси за целодневните детски градини и ясли за деца и искането отпадна за следващото заседание,както и това за отпускане на 2000 лв за мистериозното сдружение “Бодър дух”,което смятало да разширява дейността си в обществена полза.Съветниците не се съгласиха и с предложението на кмета за обявяването на Анастасиос Левентис/кавалер на Ордена на Британската империя и вписан в почетния списък на рождения ден на Кралицата през 2004/ за “Почетен гражданин на Несебър”.Те обаче  безпроблемно регламентираха входа за общинска тоалетна да стане 50 ст.

В края на заседанието беше избрана комисия от съветници,която заедно с кмета да започне преговори с ръководството на “Феста Холдинг” за разрешаване  на придобилия скандална известност проблем по договора,сключен от бившия кмет Николай Трифонов за строителство на делфинариум на територията  старата част на Несебър.                                                               

Според пресинформация от общината, на днешната сесия с единодушие местните парламентаристи решиха да възложат на кмета на общината Николай Димитров, заедно с комисия от общински съветници, да обсъди и да подготви проект за споразумение с „Феста Холдинг” АД. По силата на това споразумение фирмата трябва да даде съгласието си за разваляне на сключения през 2005 г. предварителен договор с Община Несебър за закупуване на терен от 23 дка в Стария град. Предложението на общината е този терен да бъде заменен с 11 дка в Новата част на Несебър. Комисията, съставена от представители на всички политически сили в съвета и общинската администрация, ще подготви документацията по сделката в срок от един месец и ще я представи за разглеждане на следващата сесия.

http://www.nessebarmedia.com/

18 юни 2009 г./Максим МОМЧИЛОВ





Ключови думи: Несебър, кмет, сесия, кораби, комисия, Холдинг, община, споразумение, терен,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |