В новините
 
14.06.2009 18:24   Новината е видяна 8983 пъти
Човешкият живот е по-скъп от всякаква политика
В Мина „Черно Море” загина един от най-дългогодишните служители. От години в предприятието не е имало подобен тежък трудов инцидент. Целият колектив е подложен от седмица на тежък психологически и физически тормоз от страна на МВР и Районна Прокуратура Бургас, които са решили на всяка цена „да докажат, че миньорите са „продали” гласа си за Партия „ЛИДЕР”. Тези недопустими действия са считани от нас за брутална политическа репресия на държавни институции. 

       Ръководствата на ЛИДЕР, Новото Време и миньорите алармираха българската общественост на нарочна пресконференция в Бургас в четвъртък 11 юни. В следствие на масовите разпити, обиски, принудително държане на работниците в различни помещения от полицията, тормоза спрямо техни колеги и близки, принуждавани да отговарят защо са гласували за ЛИДЕР, в Мина „Черно Море” се настани силна психоза, страх и стрес сред всички работещи. На пресконференцията беше изразено опасението на миньорите, че натиска и нарушаването на изконните им човешки права, възпрепятстването да почиват и работят нормално, може да доведе до невъзможност на някои да се справят с трудовите си задължения. 

       Работата в мината е в пъти по-опасна и рискована от другите професии и изисква спокойствие, концентрация и физическа устойчивост. За огромно съжаление, предупрежденията отправени чрез медиите, се оказаха реалност по-малко от 24 ч. след пресконференцията. Жестоката драма със загубата на живота на един от най-опитните и стари миньори в Мина „Черно Море” доказва недопустимостта и престъпната безотговорност на лица облечени с държавна власт, спрямо живота и здравето на хората. Безпрецедентните полицейски хайки и прокурорски акции срещу членовете и симпатизантите на ЛИДЕР, с цел осъщестявяване на една политическа поръчка, са основния виновник за смъртта на Стоян Димитров. Ежедневното привикване на работниците от полицаи и масираното полицейско присъствие в предприятието, което е почти под блокада от понеделник, се отразява сериозно на работната атмосфера, както и на душевността на колектива. Миньорите заявиха, че се чустват преследвани, сплашвани и депресирани от полицейщината. Колегите на загиналия миньор и целия колектив на Мина „Черно Море” са покрусени и попарени от развръзката с колегата им. Инцидентът нагнетява още повече напрежението и може да се стигне до още по-тежък рецидив, в резултат репресиите на властта. 

       ПП ЛИДЕР сезира Европейската комисия за правата на човека и Международния съд в Страсбург, както и Департамента за ненасилие към ООН за политическият натиск и нарушаване на основни човешки права на български граждани. По сигнал, вече е образувана проверка от ВКП срещу действията на РП – Бургас и МВР. Работници станали жертва на репресиите и свидетелствали за това пред медиите, са привиквани след пресконференцията и принуждавани от полицията да подписват документи и протоколи за обиски и разпити със задна дата. 

       Страшното е, когато своеволия на държавни органи, водят не само до уронване на достойството и отнемане на граждански права, но и до смърт, защото тогава престъпленията срещу устоите на демократичното общество се материализират фатално и придобиват необратим характер.

       Политическа партия ЛИДЕР протестира срещу абсурдната акция срещу миньорите и жителите на Минното селище, които са третирани като най-големи престъпници, заради единствената причина, че са избрали да гласуват за ЛИДЕР и да защитят работата, поминъка и правото си на труд.

       Изразяваме своите искрени съболезнования на всички близки и колеги на Стоян Димитров, чийто живот прекъсна преждевременно и ни изпълни с дълбока скръб и решителност да се борим за истински справедливо, хуманно и демократично общество в България. 
 
 
 

ПП ЛИДЕР – Бургас

Областно ръководство
 




Ключови думи: Мина, Черно, Море, миньори, ЛИДЕР,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |