В новините
 
12.05.2009 20:16   Новината е видяна 5106 пъти
Развитие на европейски минни райони в устойчиви общности чрез интегриран подход на предлагане и търсене, базиран на принципите за нискостойностна енергия - REMINING LOWEX
В периода 13.05 - 15.05.2009 г. ще бъде проведена работна среща с международните партньори на Община Бургас по проект “Развитие на европейски минни райони  в устойчиви общности чрез интегриран подход на предлагане и търсене, базиран на принципите за нискостойностна енергия - REMINING LOWEX”, финансиран по програма CONCERTO II, Шеста рамкова програма на ЕС. 

В рамките на проекта Община Бургас и партньорите й от Холандия, Словения и Полша демонстрират използването на местни възобновяеми енергийни източници /водата от затворени мини/ за отопление и/или охлаждане на сгради.


Форумът ще бъде открит на 13.05.2009 г. в Заседателната зала на Община Бургас от зам.-кмета Ивелина Василева. По време на срещата ще бъдат представени българското законодателство и политиката на България в сферата на енергийната ефективност и използване на възобновяеми енергийни източници, както и опитът на Бургас в прилагане на мерките за енергийна ефективност и използване на възобновяеми енергийни източници.  


В рамките на работната среща участниците ще посетят затворените мини от въглищен комплекс „Черно море” и обекти на територията на м.с. Черно море.







Ключови думи: мина, климатик,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |