В новините
 
06.05.2009 12:49   Новината е видяна 5269 пъти
Созополските ротарианци откриват новата камбанария в Черноморец

На 09,05,2009г. от    10,30 часа,в с.Черноморец,в църквата “Свети Никола” ще бъде осветена новопостроената от Ротари клуб Созопол камбанария.
Гости на събитието ще бъдат Негово Преосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий,приятели от ротари клубове в страната,приятели съмишленици на клуба ни.
На 09 май 2008г Ротари клуб Созопол  направиха първа копка на Камбанарията към храма “Свети Никола “ в с.Черноморец .На този ден храмът отбеляза 150 – годишния си юбилей, а с първата копка Ротари Клуб Созопол,сложи началото на изпълнението на един от своите проекти за 2007/2008 г. – изграждането на Камбанарията.Амбициозна  цел , на която  началото  бе поставено на с Благотворителен коледен бал през декември 2007г.
Тържеството на храма започна с тържествена света литургия отслужена от Негово Преосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.При първата копка бе открит старинен кръст,който всички приехме като знак ,че е започнато свято дело в служба на обществото.
Събирането на средства за изграждането на камбанарията продължава и през ротарианската 2008/2009г.Значителна сума е събрана на традиционния за Ротари клуб Благотворителен коледен бал в края на  2008г.
Една година след първата копка, отново на храмовия празник,
на 09 май 2009г. ,готовата камбанария ще бъде открита от   Негово Преосвещенство Сливенския митрополит Йоаникий.
Камбаните монтирани в камбанарията са принос на отеца на църквата  и жителите на Черноморец, а изграждането на камбанарията е на стойност 70 хил. лева.




Ключови думи: Черноморец, църква, Ротари клуб Созопол, камбанария, митрополит Йоаникий, Свети Никола,

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |