В новините
 
13.04.2009 17:13   Новината е видяна 5529 пъти
Студентите от МТ&М Колежа създават Академия за практика и мобилност

Форумът има за цел да се обменят преживявания и идеи с млади хора от 33 държави, членове на Европейската студентска мрежа „Еразъм” 
Академия за студентска практика и мобилност създават утре в Колежа по мениджмънт, търговия и маркетинг. Тя ще обединява всички студенти на висшето училище, които желаят да се обучават в престижни университети по европейски програми или да придобият специфични професионални умения в наши и чужди компании, научно-изследователски центрове и неправителствени организации. 
Целта на Академията е задълбочаване на връзките между преподаватели и студенти и създаване на партньорства с алтернативни общности от 33 държави, членове на Европейската мрежа „Еразъм”, обясни Илиана Миховска, председател на Студентския съвет. Според нея споделянето на социални практики и идеи с младите хора от България и света е чудесен начин да натрупаш допълнителен житейски опит, да подобриш езиковите си умения, да разшириш професионалните си хоризонти и да намериш много нови приятели, с които да се забавляваш.
Инициативата на студентите е подкрепена от административното ръководство, като Академията ще се структурира като самостоятелно звено към МТ&М Колежа. Паралелно с това в домейна на висшето училище ще бъде регистриран и специализиран портал, в който членовете на студентската общност ще обменят информация не само за обмена по Програма „Еразъм” и стажовете в чужбина, но и за лекции, упражнения, изпити и учебни програми по мениджмънт, маркетинг и търговия. 
Веднага след създаването си, администраторите на портала, ще кандидатстват за членство и в Европейската студентска мрежа „Еразъм”, която обединява 300 локални, национални и международни структури от 33 страни. Засега от България в нея е представен само форумът на стажантите по програмата от СУ „Св. Климент Охридски”.
Колежът по МТ&М е едно от 41-те висши училища в България, които са подписали Университетската харта „Еразъм” и имат право да изпращат студенти от 3 до 12 месеца в партниращите си по програмата университети. Обучението се извършва на територията на 27-те страни-членки на ЕС, както и в Исландия, Лихтенщайн, Норвегия и Турция, обясни доц. д-р Ана Хубанова, директор на висшето училище. Според нея предимството на европейската програма е, че, без да плащат нова такса за обучение в университета-домакин, стажантите по „Еразъм” могат да учат един или два семестъра в друга държава и така да усъвършенстват езиковите си познания и професионална компетентност. 
Чрез мобилното учене по програмата младите хора сверяват критериите си за образование и реализация и опознават други бизнес среди и култури, което повишава тяхната конкурентоспособност на пазара на труда, подчерта доц. Хубанова. Амбицията ни е да продължим този академичен обмен на практики и идеи и след завършването на обучението в чуждестранните университети, така че студентите на Колежа да не губят създадените контакти, професионални умения и компетентост, добави тя.
Новата структура за студентска практика и мобилност ще бъде второто самостоятелно звено в МТ&М Колежа, след създадената през юни 2008 г. Академия за информационни технологии, в която се предлага безплатно обучение в най-масовите офис програми на Microsoft на английски език. В него могат да членуват всички студенти на висшето училище, които са получили статут на „Еразъм стажант” или желаят да кандидатстват за обучение по различни програми за „Учене през целия живот”.




Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |