В новините
 
11.04.2009 00:49   Новината е видяна 5028 пъти
Жителите на Поморие - срешу петролопровода

Общински съвет в Поморие заседава извънредно по една-единствена точка: вземане на решение за провеждане на местен референдум за и против петролопровода Бургас – Александруполис.

Референдумът е на основание чл.23 от Закона за допитване до народа. Съветниците трябва да определят датата на провеждане на референдума, разходите за организиране, реда, начина и срока на провеждане на разяснителната кампания.

„Ние разбираме, че това е стратегически проект, но не искаме да е толкова близо до нашата община. Още повече, че връзката от морето до сушата и после през територията на община Поморие преминава през територии, които са отдадени в режим на застрояване на жилищни и курортни зони”, коментира кметът на Поморие Петър Златанов.

Едновременно със сесията, пред сградата на общината се провежда протестен митинг против петролопровода. В протестна декларация до Съвета на Европа и Международния съд в Хага протестиращите настояват да бъде открита процедура за съдебно решение и проектът да бъде обявен за неприемлив. В противен случай са готови да преминат към граждански протести и блокиране на пътища.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |