В новините
 
04.04.2009 05:00   Новината е видяна 4926 пъти
Два избора в рамките на месец и два дни - Избираме евродепутатите на 7 юни, българските – на 5 юли

За 7 юни са Изборите за Европейски парламент, а изборите за национален парламент ще са най-вероятно на 5 юли. Георги Първанов обяви датите на специална пресконференция. Той предупреди Народното събрание, че ако депутатите не подкрепят вкарването на мажоритарен елемент в пропорционалната избирателна система, заедно с парламентарния вот той ще предложи на парламента насрочване на референдум по този въпрос.
Георги Първанов заяви още, че ще реагира негативно, ако бариерата за влизане на коалициите в парламента се вдигне, каквато идея вече има.

„Категорично ще бъда неудовлетворен, ако се запази сегашната система. Ще бъда неудовлетворен, ако се излезе с тезата, че преференциалната система е въпрос на избор на личност. Преференциалната система не е промяна, тя е подмяна”, заяви президентът.
Президентът заяви още, че голяма част от исканията на протестиращите полицаи са основателни, но изрази огорчение от поведението на някои от тях: „Няма случай в българската история униформен да си е хвърлил пагона по такъв начин. Като не ти се служи, вземи си шапката и си отивай”.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |