В новините
 
23.03.2009 20:30   Новината е видяна 14471 пъти
Световно известната кафе-верига Starbucks открива своето първо заведение в Бургас

СОФИЯ и БУРГАС, 23 март 2009 г. – Световно известната кафе-верига Starbucks Coffee International, Inc., дъщерна компания на Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX), и Marinopoulos SEE, B.V. чрез лицензираната компания  Маринопулос Кофи Къмпани България, обяви прдстоящото откриване на първото Starbucks заведение в Бургас. То ще се намира в Бургас Плаза Мол (Carrefour) и ще отвори врати за жителите и посетителите на Бургас на 26 март 2009 г. Компанията вече успешно отвори две заведения в София.

„Горди сме да открием своето първо заведение в Бургас и сме вдъхновени от възможността да представим уникалното Starbucks Преживяване на жителите и гостите на Бургас. Почти четири месеца след стъпването ни на българския пазар, Starbucks има честта да открие своето първо заведение на Черноморието – в Бургас Плаза Мол. Ние вярваме, че ще допринесем за развитието на местната кафе култура и ще се превърнем в част от общността,” каза Янис Калфакакос, изпълнителен директор на Marinopoulos Coffee Company.

Starbucks ще предлага на своите посетители в Бургас повече от 15 вида висококачествено кафе на зърна 100% арабика от Латинска Америка, Африка/Арабия и Азия/Тихия океан, както и богата селекция от ръчно приготвени напитки - от класическите Caffé Latte и Cappuccino до емблематичното Caramel Macchiato. Освен това компанията ще предлага на посетителите си в Бургас вкусни храни като чийзкейк, мъфини, сладкиши и сандвичи, приготвени по оригинални рецепти на Starbucks. Компанията също ще представи изискана колекция от кафе аксесоари, която включва и специално създадения за България термос с български мотиви.

Преживяването Starbucks се отличава с това, че осигурява на партньорите (служителите) и клиентите вдъхновение в ежедневието, защото им предлага кафе, купувано според етични стандарти, създава уютна и приятна обстановка в заведенията си и персонално отношение към всеки клиент, усещане за принадлежност и принос към обществото. Част от уникалността на Starbucks е възможността всеки клиент да „персонализира” своята собствена напитка и да я съчетае с подходящата за нея вкусна храна, допълнена с висококачествено кафе и приятна атмосфера.

Заведението Starbucks в Бургас ще посреща своите посетители в уютна и приятна обстановка на площ от около 130 кв. м. То ще разполага както с маси на закрито, така и с места на открито.

Баристите на Starbucks – партньорите, които приготвят напитките, са преминали специализирана програма на обучение, която изгражда  широки познания за кафето, приготвянето на кафе напитките по стандартите, които се прилагат в заведенията Starbucks в цял свят и ангажираност към качественото обслужване. Около 12 партньора и един управител на заведението ще се грижат за обслужването на посетителите в Бургас. 

 

 

За Starbucks
Starbucks Coffee Company е основана през 1971 г., когато за първи път на пазара Pike Place в  Сиатъл е открит „Магазин за кафе, чай и подправки”. Оттогава досега компанията Starbucks, кръстена на първия помощник-капитан от романа “Моби Дик” на Хърман Мелвил, се превръща не само във водещ световен доставчик и пекар на кафе, но и в световноизвестна марка специалитетни кафе-заведения с милиони посетители в Северна Америка, Европа, Близък Изток, Латинска Америка и тихоокеански регион.

Преживяването Starbucks се изразява в страстта към висококачественото кафе, отличното обслужване и отношението към хората. Със своите над 4500 кафе-заведения в 47 страни, марката Starbucks доказва, че истинската страст надминава не само географските граници, но и различията в езици и култури.

От 1971 г., когато е създадена, Starbucks Coffee Company се ангажира да добива кафе по етичен начин и да пече кафе арабика с най-високо качество в света. Днес, със заведения в цял свят, компанията е първокласен производител и търговец на кафе в световен мащаб. Следвайки своите водещи принципи и голямата си отдаденост на съвършенството, Starbucks създава уникалното Starbucks Преживяване за всеки клиент, с всяка чаша кафе. За да споделите преживяването, моля посетете нашите заведения или ни потърсете в Интернет на адрес: www.starbucks.com или www.starbucks.bg.


За Marinopoulos Group
Marinopoulos Group е една от водещите гръцки компании в областта на търговията на дребно. Компанията представя Carrefour Marinopoulos S.A., Marks & Spencer, DIA, FNAC, GAP, Sephora и Grand Optical. Marinopoulos Group е активна и в индустриалния сектор чрез FAMAR S.A., една от най-големите европейски фармацевтични и козметични компании. Marinopoulos работи съвместно със Starbucks на шест пазара: Гърция, Кипър, Швейцария, Австрия, Румъния и България.


За Marinopoulos Coffee Company България
Marinopoulos Coffee Company България е основана през 2008 г. в София, България. Компанията е оторизиран лицензиант на  Starbucks Coffee International, Inc.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |