В новините
 
11.03.2009 18:19   Новината е видяна 3657 пъти
Използват бургаски студенти да въвеждат информация в полза на Общината

Де факто това разбрахме като факт от поредното култово прессъобщение ....  „Джаспърс” учи бургаски студенти да боравят със специализиран софтуер.
Консултантите по програма „Джаспърс” ще обучат двама студенти от Бургаски свободен университет да работят с програмата TransCAD. Това е специализиран и много скъп софтуер, който се използва за обработка на данни и планиране на транспорта в урбанизирани територии. Студентите ще се научат да въвеждат в програмата информация за всички улици, маршрути и спирки на автобусите в Бургас. TransCAD превръща тези данни в интерактивна дигитална карта, в която могат да се създават симулации на нови транспортни модели, за да се провери тяхната приложимост. Малцина са хората в България, които могат да работят с тази програма. В този смисъл на двамата студенти се дава изключителен шанс за престижна професионална реализация.

Консултантите по програма „Джаспърс” са у нас, за да помогнат на Община Бургас да подготви проект за модернизиране на градския транспорт на стойност около 50 млн. евро. Проектът е пилотен за България, а финансирането му ще бъде осигурено по линия на еврофондовете.

Консултантите работят активно в Бургас от няколко седмици. В момента се анализира актуалното състояние на транспортната система в града. С помощта на студенти от БСУ консултантите проучиха мнението и броя на гражданите, пътуващи с автобусите на общинска фирма „Бургасбус”. Следващата седмица 25-30 бургаски студенти отново ще се включат в преброителна акция - този път по линиите на частните превозвачи „Бургасволан” и „Комфорт”. Част от тях ще засичат на автобусните спирки броя качващи се / слизащи пътници. Други ще интервюират пътниците в самите автобуси и маршрутки.

Изключително голям е броят на бургаските студенти, предложили помощта си на „Джаспърс”. Повечето от тях учат в специалност „Маркетинг”. За студентите това е шанс на живо да видят и участват в подобно мащабно проучване, за каквото само са чували или чели в учебниците по „Маркетинг”. 


Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |