В новините
 
10.02.2009 12:29   Новината е видяна 5498 пъти
на съвещание на най-големите браншови организации в туризма беше приета следната Декларация

Уважаеми г-н Пирински,
 
Обръщаме се към Вас с настоятелното предложение да не се включва в законодателната програма на Четиридесетото Народно събрание до края на мандата второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за туризма.
 
Декларацията е подписана от: Донка Соколова, председател на БАТА, Ирина Найденова, председател на АБТТА, Благой Рагин, председател на БХРА, Илиян Иванов, председател на УС на Националния хотелиерски мениджмънт клуб, Нели Сандалска, заместник-председател на БАТА и вицепрезидент на FTAA, Соня Колтуклиева, главен секретар на Съюза на инвеститорите в туризма, пълномощник на Стефан Шарлопов, председател на Българския съюз по балнеология и спа туризъм, Цветан Тончев, председател на Българска туристическа камара, Станимир Станков, председател на НАСТ, Витан Иванов, председател на Съвет по туризъм - София и на Софийски туристически район.
 
Основанията да се иска замразяване на двата законопроекта за промени в Закона за туризма - на Министерски съвет и на група депутати от НДСВ е, че глобалната криза и активните действия на нашите преки конкуренти, предполагат създаването на правителствена Антикризисна програма, а не поредния 17-ти кърпеж на закона. Споменатите браншови организации ще предложат свои антикризисни мерки, които да бъдат приети на предстоящото заседание на Националния съвет по туризъм на 23 февруари.
 
Консолидираните най-големи браншови организации още веднъж, след обединената си пресконференция на 4 ноември миналата година, заявяват, че няма да допуснат да бъдат сдружавани насилствено, недемократично и по тоталитарен маниер в образувания като Национална туристическа камара или каквато и да било измислена структура, защитаваща частни и корпоративни интереси. Има се предвид предложението на народната представителка от НДСВ Мариана Костадинова за създаването на Национална туристическа камара. Проверка показа, че нито една страна в света няма национална структура, която да се нарича туристическа камара. В Европейския съюз партньори на властта са национални туристически организации, които членуват в European Travel Commission.  Аналогиите с Националната лозаро-винарска камара, председателствувана от депутата от НДСВ Пламен Моллов, са неточни и некоректни.

 
От изявленията на участниците в съвещанието стана ясно, че се очаква: 35% спад на руския пазар, 50% спад на скандинавския пазар, 25 % спад на немския пазар, 15% спад на британския пазар... Вече е констатиран спад от 50% на туристите за зимния сезон в "Пампорово" и общо 15% спад за всички зимни курорти. Предложено беше държавата да отдели 8 милиона евро, с които да субсидира издаването на входни визи за руските туристи, както и спешно да отдели 20 милиона лева за реклама на българския туризъм. В Кипър руските туристи това лято ще влизат с безплатни визи, които ще се плащат от правителството. Статистиката показва, че миналата година 250 000 руски туристи са оставили у нас средно по 1 000 евро на човек. Турция отменя таксите върху самолетните билети за туристическите пътувания от Русия, с което цената на полет на Москва-Анталия става 85 евро.
 
Всички топ дестинации предлагат специални бонуси и допълнения към основния туристически пакет за да привличат туристите.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |