В новините
 
10.02.2009 15:12   Новината е видяна 4614 пъти
Ден за безопасен Интернет

Мрежата от европейски центрове за безопасен Интернет за деца към Европейската комисия InSafe организира на 10 февруари за шеста поредна година отбелязването на Деня за безопасен Интернет. През 2008 г. в него се включиха 120 организации от 56 държави с различни инциативи - кръгли маси, конференции, конкурси за деца, медийни кампании.

За отбелязването на деня тази година е подготвен общоевропейски телевизионен клип за излъчване от телевизиите на всички страни членки на ЕС. Клипът е посветен на проблема с онлайн-тормоза на деца срещу деца. Последните проучвания показват, че 54 процента от родителите в Европа се тревожат децата им да не станат жертва на онлайн-тормоз от свои връстници. А 60 на сто от родителите в Европа продължават да се страхуват децата им да не станат жертви на подмамване през Интернет с цел сексуална злоуботреба.

В България от днес също стартира мащабна кампания за безопасен Интернет. На самия ден в пресцентъра на БТА ще бъде организирана национална кръгла маса по проблема за безопасно ползване на Интернет от децата. Очаква се националните теливизии да започнат от този ден излъчване на европейския клип, а в процес на завършване е и български телевизионен клип, насочен към родителите.

Източник: Events.bg





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |