В новините
 
15.01.2009 16:21   Новината е видяна 4250 пъти
Декларация на партия "Зелените" за събитията от 14.01

ПП “Зелените” остро осъжда групите и лицата, провокиращи гражданския протест, както и полицейското насилие над протестиращите граждани на пл. “Народно събрание” на 14 януари т.г.

Полицията целенасочено осигури развихрянето на различни провокатори и ликвидира трибуната, от която последователно се призоваваше за мирни действия на протестиращите. Под претекст за бомбена заплаха полицията атакува протестиращите, но една от първите им цели беше помитането именно на високоговорителя на организаторите – с това отнеха всяка възможност на водещите да поставят нещата под контрол или да реорганизират протеста с призив за продължаването му през следващите дни. Атаката на полицията започна без никакво предупреждение. Преди това кордоните, които проверяваха за оръжие и бомби, успяха да “проспят” онези провокатори, които впоследствие се развихриха, но успяха да отблъснат много граждани, дошли да подкрепят мирния протест.

“Зелените” осъждат действията на крайни националистически групи, футболни хулигани и маскирани лица, които направиха всичко възможно, за да провокират полицаите и да изпълнят различни закани, тиражирани в публичното пространство през последните дни, че на митинга ще има провокации. Имаше опити тези групи да бъдат предварително изолирани от организацията на протеста, но нито около трибуната, нито сред хората, имаше охраняваща полиция, която да отстрани провокаторите по знак на назначените коменданти. С действията си тези групи работеха в услуга на управляващата върхушка, кмета на София и полицията, за да се постигне планираното ограничаване на правото на гражданите за протест в България.

Граждани, нека не допуснем посегателство върху демокрацията в България! Призоваваме към подкрепа на протестиращите, изпъляване на исканията им и недопускане приемането на нов закон, ограничаващ свободата на митингите и събиранията.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |