В новините
 
12.01.2009 16:15   Новината е видяна 4460 пъти
Престъпните посегателства в Студентски град намалели повече от три пъти след въвеждането на полицейски патрули

“Изключително ползотворна среща, на която обсъдихме всички аспекти на живота в Студентски град” – така министър Миков определи разговора с представителите на всички висши училища в София, в която участваха също директорът на СДВР  комисар Николай Янев и началникът на Седмо РУ комисар Петър Неделчев.  МВР ще продължи партньорството със студентската младеж при осъществяване на набелязаните мерки за повишаване на реда и сигурността.

Необходимо е ясно да бъдат очертани границите на отговорностите със Столична община относно подобряване на инфраструктурата на територията на Студентския град. Параметрите на тези отговорности са фиксирани в законодателната база за работата на съответните институции. В този ред министър Миков подчерта, че ако общината не може да осигури необходимите 200 хиляди лева за улично осветление, той ще постави въпроса пред правителството, за да бъде потърсено адекватно решаване на проблема.

Министърът определи като неосъществимо в момента искането на някои от младежките представители Студентският град да бъде изцяло студентска територия /кампус/. Причината е, че в район “Студентски” има частни терени, много от които са реституирани и вече застроени от собствениците.
Председателят на Националното представителство на студентските съвети /НПСС/ Светослав Станков посочи, че студентската организация е за постигане на целите по пътя на диалога, който ще продължи в дух на партньорство.

Източник: Министерство на вътрешните работи





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |