В новините
 
20.12.2008 17:10   Новината е видяна 4742 пъти
Изказване на българския депутат в ЕП Мариела Баева на дебата относно схеми за гарантиране на депозитите

Мариела Величкова Баева (АЛДЕ). – Основното послание на ключовите изменения в директивата относно схемите за гарантиране на депозитите, като гарантиран размер и срок за изплащане, цели по-високи степени на гаранция за защита на спестяванията на дребните вложители, както и съхраняване на доверието във финансовата система. 

Към настоящия момент е трудно да бъдат оценени фискалните разходи, свързани с текущите финансови сътресения и техните корекции. Потенциално ниският ръст на реалния БВП в продължение на няколко години, в един бъдещ период, би се оказал допълнителен дестабилизиращ фактор за фискалната устойчивост. 

В този контекст, е препоръчителен своевременен анализ на финансовите механизми на страните членки с цел да се оцени ефекта от извършената интервенция. Разбира се, схемите за гарантиране на депозитите представляват ефективна, превантивна мярка, но тяхното действие се лимитира от локалната среда, в която оперират. За да се преодолеят подобни слабости на избор от страна на вложителите между различните степени на защита, е необходима координация на общностно ниво.

Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |