В новините
 
17.12.2008 16:38   Новината е видяна 4420 пъти
Кампания "Дай скорост на българското производство"

Основните идеи и послания на кампанията ”Дай скорост на българското производство” бяха представени днес на работна среща между представители на Движение “НАПРЕД” и КНСБ.

„България е единствената държава, която не прави нищо за българските  производители. В условията на финансова и икономическа криза държавата трябва да се намеси, за да защити българските производители. Идеята на кампанията, която подехме в Движение „НАПРЕД” е социална, а не политическа. Това е форма на социална солидарност” - това каза във встъпителните си думи Красимир Каракачанов, председател на ВМРО.

„Инициативата на Движение “НАПРЕД” има антикризисен характер. Българите трябва да се научат на повече солидарност помежду си”, подчерта в изявлението си Стефан Личев, председател на ЗНС. „Да се търси изравняване на субсидиите, които получават българските производители с тези на европейските” – каза още Личев.

„Ние станахме инициатори на тази кампания, защото искаме да повишим доверието на потребителите в нашата икономика. В условията на криза доверието в българската икономика е изключително важно. Това е въпрос и на социална отговорност, и на социален диалог. Чрез тази инициатива на Движение НАПРЕД, търсим консолидация на обществото и социaлна съпричастност” – каза Кънчо Филипов, председател на ПП ЛИДЕР.

Президентът на КНСБ д-р Желязко Христов изтъкна, че „Идеята на Движение “НАПРЕД” е патриотична, особено в контекста на икономическите и социални предизвикателства, които стоят пред българския народ. „Това е едно прекрасно начинание, със социално измерение и ние го подкрепяме. Обединяват ни идеите за защита на социално слабите слоеве от населението, имаме и много общи неща по пакета от антикризисни мерки, които КНСБ подготви, включително и за защита на потребителите” – допълни д-р Христов. КНСБ настоява за пореден път за: приоритетно наемане на български фирми при реализация на обществени проръчки, засилване граничния контрол, за да не се допуска нерегламентиран внос на стоки, които поради ниската си цена създават дъмпинг на българския пазар, ваучерното хранене предимно да се осъществява с български продукти.

Беше решено по време на регионалните кампании „Дай скорост на българското производство”, инициирани от движение „Напред” активно участие в тях да вземат и регионалните представители на КНСБ.

Лидерите на КНСБ и Движение “НАПРЕД” ще отправят официално писмо, с искане за  среща с министър-председателя. Експертите на КНСБ поеха ангажимент да обмислят технологията за отделяне на 1 стотинка от продажбата на български стоки за формирането на специален Фонд за подпомагане на безработни.

Кампанията ”Дай скорост на българското производство” на Движение „НАПРЕД” стартира на 8 декември и ще продължи до края на март 2009 г.  Нейната цел е да се защитят българските производители и работни места в условията на световна икономическа и финансова криза.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |