В новините
 
15.12.2008 17:01   Новината е видяна 3721 пъти
Студентски град - на студентите

На 16.12 се навършват 11 дни от трагичната смърт на 20-годишния студент Стоян Балтов. В същия ден Инициативната група от граждани и неправителствени организации, организирала шествието в петък, ще проведе среща-дискусия с представители на всички държавни институции, които имат отношение по отправените от студентите искания. Срещата-дискусия ще се проведе в Студентски град, Американски университет в България, Аудиториум 103, от 10:00 часа. Всички журналисти са поканени.

По време да тази дискусия ще се търсят отговорите на два основни въпроса. Първият от тях е какво се е променило за тези 11 дни и докъде е стигнал процесът на изясняване на обстоятелствата, довели до този печален случай. Вторият въпрос ще бъде свързан с изясняване на персоналните ангажименти на институциите и как биха могли те да отговорят на отправените искания.

Предпоставките за влошената ситуация са видими и отдавна набелязани и описани от Инициативна група от граждани и неправителствени организации. Множество становища, сигнали и предложения са заведени в деловодството на Министерски съвет, МОН и Столична община, но адекватни отговори и стъпки към подобряване на ситуацията не са предприемани до този момент.

Целта на инициативната група е да се избегнат в бъдеще подобни инциденти, както и да се работи в посока на европейските модели за университетски кампус. На срещата във вторник те ще представят конкретни предложения.

В зависимост от готовността на институциите да поемат инициативата за радикална промяна на статуквото, групата ще вземе решение за по-нататъшните протестни действия, които е възможно да обхванат цялата страна.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |