В новините
 
03.12.2008 16:45   Новината е видяна 5008 пъти
20 години награда „Сахаров": признание за кураж и саможертва

Наградата Сахаров удостоява изключителни личности, които се противопоставят на нетърпимостта, фанатизма и потисничеството. По подобие на Андрей Сахаров, всички лауреати на тази награда са пример за смелостта, която се изисква при отстояване на правата на човека и свободата на изразяване.

От 20 години Европейският парламент връчва наградата „Сахаров" на хора, които са посветили живота си на това да защитават правата на човека и взаимното разбирателство. Всеки лауреат има своята неповторима история, но те всички споделят общи идеали като свободата на религията и толерантността, свободата на медиите, правата на човека и помирението и демокрацията. Въпреки че техните битки често са ограничени само до една част от света, те докосват всички нас.

Лауреатите са демонстрирали кураж и целенасоченост в постигането на своите цели. Въпреки това, цената винаги е била висока. Те са лежали в затвори, били са преследвани, изгубили са личната си свобода или са били в изгнание и са видели как семействата им страдат, тъй като онези, които са търсили начини да ги подтиснат, са вземали на прицел най-близките им хора. Въпреки опасностите и загубите, те никога не са се предали благодарение на силната си вяра в ценностите, свързани с правата на човека, и справедливостта.
 
Правата на човека са най-съществени за Европейския парламент. Членовете на ЕП поставят акцент върху нарушаването на правата на човека, посещават райони в затруднение и изготвят законодателство, което да подобри правата на човека. Наградата „Сахаров“ е един от най-открояващите се инструменти на ЕП в областта за правата на човека.





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |