В новините
 
30.11.2008 02:27   Новината е видяна 4854 пъти
Бургас спечели 4 от 4 подадени проекта по ОП „Околна сред
* 25 млн. лв. текват към к-с „Меден рудник”, кв. Долно Езерово, кв. Горно Езерово, с. Рудник и м.с. Черно море
 

На 27 ноември Комитетът за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда” реши безвъзмездно финансиране да получат още два бургаски проекта. Първият е на стойност 17 млн. лв., които ще се изразходват за рехабилитация и разширение на водоснабдителната и канализационната мрежа в к-с „Меден рудник”. Вторият проект печели 6.5 млн. лв. за изграждане на канализация в кв. Долно Езерово и тласкател до Пречиствателна станция за отпадни води /ПСОВ/ - Бургас.

Така одобрените проекти на Община Бургас по ОП „Околна среда” станаха 4 от 4 подадени. Общата им стойност е близо 25 млн. лв. За сравнение - 15 млн. лв. бяха заложените собствени средства в капиталовата програма на Община Бургас за цялата 2008 г.

Припомняме ви, че преди две седмици бе дадена зелена светлина на другите два бургаски проекта по ОП „Околна среда”, на обща стойност около 900 000 лв. Единият - за изготвяне и съгласуване на интегриран проект за изграждане на съвременна водоснабдителна мрежа и пречиствателна станция за отпадни води на кв. Горно Езерово. Другият - за изготвяне и съгласуване на проектна документация за изграждане на съвременна водопроводна и битова канализационна мрежа на с. Рудник, както и за битова канализационна мрежа на м.с.Черно море.

Предстои подписването на договори с управляващия орган Министерство на околната среда и водите и избор на изпълнители за 4-те бургаски проекта.
 


Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерияАрхив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |