В новините
 
27.10.2008 22:55   Новината е видяна 5391 пъти
11 проекта одобрени за финансиране по европейски фондове с помощта на програмата EUGA

EUGA (European Union Grants Advisor) е инициатива на Майкрософт, която подпомага малките и средни компании в България при кандидатстване за финансиране от ЕС

11 проекта на стойност 1,5 млн. евро са одобрени за финансиране в рамките на 1 година с помоща на програмата EUGA. Инициатива на Майкрософт, EUGA стартира през октомври миналата година, когато водещи компании, публични организации и институции в страната обединиха усилята си и създадоха коносорциум с цел да подпомагат малките и средни предприятия при кандидатстване за европейско финансиране.

„Много се радвам, че само за една година постигнахме забележителни резултати. Това е доказателство за ефективността на програмата. Чрез EUGA малките и средни компании, обществени институции и неправителствени организации в България получават ясна и изчерпателна информация и по-добър достъп до фондовете на Европейския съюз по девет програми в страната. Важно е хората да знаят, че съществува такава програма и, че те могат да се възползват от нея, още повече сега, в настоящите условия на икономическа нестабилност. Ние сме доверения съветник и сътрудник, който помага на бизнеса да оптимизира разходите си и да повиши ефективността на обслужване не клиентите си”, каза Огнян Киряков, генерален директор на Майкрософт България.

За период от една година общо 47 проекта са внесени за одобрение в междинните звена по различните оперативни програми, като 11 от тях вече са получили одобрение. През същия този период екипа на EUGA в България е извършил над 150 консултации по различни проекти.

„EUGA предоставя чудесна възможност на компаниите в България, които искат да оптимизират разходите и ресурсите и да повишат приходите си като инвестират в решения за управление на бизнеса от типа ERP и CRM. Други приоритетни за програмата области са инвестициите в иновации, разработване на нови продукти и информационни системи, стартиране на нов бизнес, разкриване на нови работни места и провеждане на обучения” допълни Огнян Киряков.

Пример за успешен проект, одобрен за финансиране по линия на EUGA по оперативна програма „Конкурентоспособност”, е на фирма Метатрон. Проектът е за технологично обновяване, което включва инвестииции в система за управление на бизнеса и производствено оборудване. С полученото финансиране Метатрон ще оптимизира ресурсите си и ще увеличи обема на производството, ще подобри процесите свързани с маркетинговите дейности в компанията, както и вътрешните процеси на управление.

Инициатива на Майкрософт, в България от EUGA се осъществява в партньорство с: Асоциация на индустриалния капитал (АИКБ), Банка ДСК, Българска стопанска камара (БСК), Българска телекомуникационна компания (БТК), Българска търговско-промишлена палата (БТПП), Държавна агенция за информационни технологии и съобщения (ДАИТС), Сиско България, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Министерство на държавната администрация и административната реформа (МДААР), Райфайзенбанк, УниКредит Булбанк и Фондация за реформа в местното самоуправление (ФРМС). EUGA консорциумът в България е най-големият в Европа – общо 13 членове.

Допълнителна информация за програмата и наличните възможности за финансиране могат да бъдат намерени на: http://www.microsoft.com/Bulgaria/euga





Ключови думи:

 

Вашите коментари
0
добави коментар
Прякор:
Коментар:
 
Въведете кода от картинката:
 
Коментари
 


Акценти от Bourgas-news.com
 

Последните грозни снимки
Фургоните - Републиканска отново - така е вече няколко месеца.
Март.2009        публичен дом - слухове се нося, че в това изостанало метално нещо малолетни упражняват определени професии
Фото галерия



Архив по дати
От:
До:
 

Последните обяви
 


© 2009 WWW Development News Network. All Rights Reserved
namerih.com добави сайт | Уеб дизайн Бургас | Advertise with us | Terms of service | Контакти |